האם תמיד כדאי להיות כן וישר?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/08/2005 | 16:29 | מאת: יוסי

הסיפור שלי אמנם יכול להמשך זמן אם אכתוב אותו כאן. אעשה זאת בקצרה מה שקרה , התאהבתי חזק במישהו שלא היה מעוניין בי. הבנתי שהוא גם לא מעוניין לדבר איתי בטלפון וגם לא מעוניין בקשר של שלום שלום לאחר תקופה של חודשיים של חוסר וודאות התקשרתי אליו לפלאפון , הוא נתן לי הזדמנות להתבטא ולאחר שאמרתי לו במילים שהתאהבתי בו , הוא הגיב באוםן דפנסיבי ואמר לי שאני לא מה שהוא מחפש וגם זה גם הסיבה שלא חזר לטלפונים ולהודעות שלי ומייד לאחר מכן ,הוא ביקש לסיים את השיחה כי רצה ללכת. הבנתי שהוא איננו מעוניין בקשר ( לשמחתי הוא היה כבר כנה איתי בפעם הראשונה) . כתבתי לו אס אמ אס (שיחת סיכום) בו אמרתי במילים אלו "אני מבין . רק חשוב שתדע שבאמת התאהבתי בך למרות הכל. בהצלחה" היה לי חשוב להבהיר לו מה הרגשתי כלפיו ועד כמה הוא היה חשוב לי האם זה טוב להגיד דבר כזה לבן אדם שהתאהבנו? אני באופן אישי מרגיש שלם אם זה . אני יודע גם אני מניסיון שברגע שמשהו אומר לנו את אותו הדבר , גם אנחנו מגיבים בצורה דפנסיבית ולא תמיד אנחנו נעימים. אני עדיין מאמין שיושר פירושו גבורה (לפי המונחים שלי) השאלה שלי גם כן האם היושר הזה לומר "התאהבתי בך " לא מראה חולשה כלפי הצד השני?

19/08/2005 | 18:55 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוסי, יושר אינו מראה על חולשה, אלא אם כי הצד השני מאוד חלשה ויש לו צורך פסיכולוגי לנצל לרעה את העובדה שהוא נחשק ו"להנמיך" אותך (ואז הבעיה היא שלו ולא שלך). מעבר לכך, תוך כדי קריאת דבריך, התעוררה בי השאלה האם הצורך שלך להיות גלוי בעניין ההתאהבות במי שברור שאינו מעוניין בך הוא קומוניקטיבי, כלומר, האם הוא מקדם תקשורת שמקרבת אותך אליו. ההרגשה שלי היא שהיו לך את כל הסימנים לכך שהבחור אינו מעוניין בך והצורך שלך לומר לו שאתה מאוהב בו הוא צורך אגוצנטרי, כלומר, צורך שביטויו כלפי הצד השני אינו מביא בחשבון את רגשותיו. בנוסף, גם נקרה בדרכך בחור לא מתחשב במיוחד, בלשון המעטה, שלא טרח להגיב למסריך בצורה מנומסת ואסרטיבית, אלא "ניפנף" אותך שוב ושוב - ואתה בשלך. ניסוח השאלה במונחים של כנות ויושר מעבירה אותה לרובד ה"מוסרי" - ואילו הרושם שנוצר אצלי היא של צורך מאזוכיסטי שלך לשמוע את ה"לא" ב-א' רבתי שוב ושוב. למה מגיע לך עונש כזה? זו שאלה שאולי כדאי לברר במסגרת ייעוץ מקצועי פנים אל פנים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים