האם להומואים יש יות סיכון למחלות מין?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/07/2007 | 12:14 | מאת: נועם

האם עלי לחשוש יותר ממחלות מין מאשר סטרייטים? אין לא מדבר רק על איידס אלא גם על הרפס, פפילומה ושאר ירקות.

24/07/2007 | 14:02 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נועם, חד-משמעית לא. תלוי איזה אורח חיים מנהל האדם מבחינה מינית. ככל שמקיימים יותר יחסי מין עם אנשים רבים ובלתי מוכרים, גדל הסיכון להידבקות במחלות מין מכל הסוגים (ולא רק במחלות מין). המקרה האחרון שנתקלתי בו של הידבקות במחלת מין (לא איידס) היה של בחור סטרייט שהרבה להשתמש בשירותיהן של נערות ליווי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

24/07/2007 | 14:11 | מאת: יוני

הי נועם לצערי הרב אני חייב לומר לך שלדעתי, כן, עליך לחשוש יותר. הסיבה היא שהומואים מנהלים אורח חיים שיש בו הרבה פרטנרים מתחלפים. החשש הוא לא בגלל שהומואים נדבקים יותר ממחלות מין, אלא שבגלל שהם נמצאים עם יותר אנשים, אז הסיכוי שלהם להידבק גדול יותר. אותו דבר הייתי אומר לך גם על סטרייטים שמחליפים פרטנרים בתחלופה גבוהה. הבעיה היא שיש מחלות מין שאין מה לעשות נגדם. לדוגמה, הפיפלומה הזה- אפשר בקלות להידבק ממנו גם עם מקפידים לחלוטין להשתמש בקונדום. הקונדום אולי מקטין את הסיכוי. יתרה מזו, הרבה אנשים נושאים את הנגיף הזה בלי שיש בכלל ביטוי חיצוני לכך. מצד שני, זה וירוס שלא גורם שום נזק בריאותי מהותי לגברים, אם כי אצל נשים יכול להעלות את הסיכון לסרטן הרחם, אבל לגברים הוא לא מזיק מעבר לפן האסתטי. כנ"ל לגבי מנדבוצ'קס- במקרה הזה, לא משנה אם תשים שלושה קונדומים, הקונדום לא עוזר בכלל. ה"יתרון" של שתי ה"מחלות" האלה הוא שהם לא גורמים נזקים אלא רק מטרידים נורא. תראה, הכי הייתי נזהר מבן אדם, שמציע לך לקיים יחסי מין בלי קונדום בסטוץ או אפילו כמה שבועות אחרי שאתה מכיר אותו! בן אדם כזה הוא פצצה מהלכת, כי רוב הסיכויים שהוא עושה את זה באופן תדיר בלי קונדום, ואז הסיכון הוא עצום. עם שאר האנשים אין ברירה אלא לקחת סיכון, או פשוט לא לקיים יחסי מין...

24/07/2007 | 14:21 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

יוני יקר, אתה רק מחזק את תשובתי. הומואים אינם חייבים לקיים יחסי מין עם אנשים רבים באופן בלתי מבוקר. גם סטרייט שינהג כך, יידבק במחלות מין (ר' דוגמא). גם בהיעדר קשר זוגי, אפשר לקיים קשר מיני עם מספר מצומצם של "יזיזים" מוכרים, שאורח החיים שלהם יחסית סולידי. בקיצור, ככל ששולטים ביצר ומווסתים אותו, הסיכון קטן, הן אצל סטרייטים והן אצל גייז. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים