אולי המיניות גמישה יותר משנדמה לנו?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/09/2020 | 01:30 | מאת: שואל

שלחתי כאן שאלה ב- 25.8.20 , וניסיתי להגיב לתשובתו של פרופ' רובינשטיין כמה פעמים אך התגובה לא נקלטה בפורום. מבקש לעדכן במשהו שקרה לי לאחרונה, ואתחיל קצת ברקע: התחנכתי במשפחה ובתי ספר דתיים. כיום אני דתל"ש, כמעט בן 30 ועדיין בתול, ויש לי ספקות רבים לגבי מידת הקביעות / הדינאמיות של הנטייה המינית של בני אדם. כשאני מאונן, אני רגיל לדמיין את עצמי עם גבר נוסף בחוויה מינית משותפת. מאז תקופת נערותי אני נמשך מינית וגופנית לגברים בלבד. מעולם לא השלמתי עם המשיכה המינית ההפוכה, עליה אני שומר עד היום בסודיות קפדנית. תמיד חלמתי להמשך לאישה, אך לא זכורה לי אפילו פעם אחת שבה חשבתי על אישה תוך כדי אוננות. אני זוכר שבבית הספר היסודי, בכיתה ד, ה או ו, התאהבתי בתלמידה מכיתת הבנות המקבילה, ובאותה תקופה לא התעניינתי כלל בגופם של בנים. אז, עוד לא חוייתי אורגזמה. אח"כ, במעבר לבית ספר חדש בחט*ב התחלתי לאונן. בחט*ב ובתיכון, למדו בנים בלבד, ורק על בנים חשבתי, ורק אל בנים נמשכתי. בנות הפסיקו לעניין אותי. וכך נתקעתי עם הנטיות ההפוכות האלה עד היום. לאחרונה קרה לי משהו יוצא דופן. האזנתי למוסיקה איטית ומרגיעה. תוך כדי האזנה, אוננתי ודמיינתי אישה שוכבת עם גבר במיטה. ניסיתי לדמיין את עצמי בתור הגבר ששוכב איתה. רכנתי מעליה. ליטפתי אותה. חיבקתי אותה. נישקתי אותה בראשה. זה היה נחמד. איכשהו, הצלחתי לקבל זקפה תוך כדי הדמיונות הללו, וחוויתי אורגזמה ופלטתי זרע. בחיים לא קרה לי דבר כזה! איך זה יכול להיות?? מה עובר עלי? האם אני הולך ונהיה סטרייט? או ביסקסואל? או שאולי אני רק משלה את עצמי בחלומות שווא להמשך לנשים? האם גברים הומואים מסוגלים לקבל זקפה ולחוות אורגזמה כשהם חושבים על מין הטרוסקסואלי? איך זה יכול להיות שבילדותי חשבתי על בנות בלבד, בנערותי ובבחרותי חשבתי על בנים בלבד, והנה לאחרונה חשבתי מינית על אישה ??

שלום שאול, אמנם בשנים האחרנות נטבע המונח "נזילות מינית" (sexual fluidity), המציין את השינויים האפשריים בנטייה המינית לאורך טווח החיים, אך פרויד עצמו יצא מנקודת הנחה שכולנו נולדים דו-מיניים, כלומר בעלי פוטנציאל להימשך לשני המינים, וראה באיסורים החברתיים-תרבותיים את הסיבה לכך שהרוב מדחיק את משיכתו לבני אותו מין ורק המשיכה למין האחר נשראת במודע. בשנת 1948 פורסם ספרו של אלפרד קינסי על מיניותו של הגבר וב-1953 על מיניותה של האישה, שניהם מבוססים על ריאיונות עומק רבים, והתברר שבחייהם של גברים ונשים כאחד היו תקופות של יחסי מין עם בנות ובני מינם. סולם קינסי כולל 7 דרגות הנעות מהומוסקסואליות להטרוסקסואליות מוחלטות וביניהן 5 דרגות של ביסקסואליות בעוצמות שונות. מאז ועד היום נערכו מחקרים רבים שבהםם נעשה שימוש בסולם זה והסתבר שבכל התרבויות יותר ויותר 4נשים מגדירים את עצמם בדרגות הביניים. החלוקה ל"מחנות" בלעדיים מבטאת קושי כללי יותר לשאת מצבים רב-משמעיים. שים לב, עם זאת, שאתה כותב "ניסיתי" לדמיין שאני עם אישה, ומכך אני מסיק שלא מדובר במשיכה ספונטאנית. ההתאהבות בילדה היא אפלטונית בלבד ועשויה לבטא קונפורמיות לחברה הדתית בה גדלתי, כשהבישילה מיניוותך בגיל ההתבגרותת נמשכת לבנים והאפיזודה של פנטזיה על מין עם איה מעידה אמנם על משיכה מסוימת לנשים, שהיא כנראה חלשה מהמשיכה לגברים,אך עדיין ניתן לנסות לממשה. מניסיוני, דתל"שים בכלל והומאים דתל"שים בפרט נותרים קרועים בין שני העולמות וכדאי לשקול לעבד את הקונפליט הפנימי הזה בטיפול. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין Shrink-Friendly.co.il .

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים