מחשבות ודיכאונות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/07/2007 | 13:54 | מאת: צביקי

ד"ר שלום רב. בתקופה האחרונה חוויתי בלבול מתסכל בזהות המינית. הבלבול החל לאחר מגע מיני עם חבר, ובסמוך לכך העדר זקפה עם החברה. תקופת הבלבול (שאני עדיין נמצא בה) היא קשה מנשוא וכדי להמחיש את ההרגשה אומר כי התסכול, החרדות ותחושת הבדידות המחשבתית ממש פצעו את נפשי. אני נמצא באי שקט קבוע אשר מוציא אותי מריכוז (אני סטודנט) ומקשה על מהלך חיי. אציין כי קראתי מספר מתשובותיך ומהמאמרים אליהם הפנית והבנתי שדו מיניים יכולים לבחור עם מי לממש את נטייתם המינית. בהנחה שאני דו מיני, אני בטוח שאני מעוניין לממש את אהבתי ואת משיכתי עם בנות המין הנשי. ברצוני לדבר על בעיה אחרת שתקפה אותי ולא היתה קיימת לפני. בעקבות התקופה הזאת במהלכה הייתי שקוע במחשבות "נמשך לא נמשך", התחלתי ממש לפחד למראה גברים והמחשבה שמא אני נמשך אליהם, דבר אשר לא היה קיים לפני כן. לפני הבלבול היה ברור לי שגברים לא מושכים אותי, ולא השקעתי מחשבה יתרה בזה בכלל. עכשיו כל פעם שגבר עובר מול עיני, אני פשוט נתקף מן חרדה כזאת, כאילו אני מאויים, והלב מתחיל לפעום בחזקה. אני לא חושב שזאת משיכה. מה גם שכל הבלבול הזה הוציא ממני את החשק המיני ואני כבר לא יודע משיכה מהי וכיצד להגדירה. אני מחכה שעם חלוף הזמן זה יעבור כמו דברים אחרים שהתמודדתי איתם, ועברו בסופו של דבר... אני רוצה לציין כי אני אוהב את חברה שלי וכיף לי להיות איתה, אך אין לי ספק שהמחשבות הללו מקשות עלי גם בקשר איתה. חשבתי ששהות עם החברה תעביר לי את זה, אבל נראה לי שטעיתי. ממה נובעים הפחדים הללו? איך אני חוזר למצב הקודם שלי, בלי הפחדים? זה בסדר שאני מסוגל להנות גם עם גברים, אבל אני לא כ"כ מעוניין בכך. אני מעוניין להיות שלם עם המשיכה לנשים ולהתמקד בכך כמו בעבר. פעם גם אחרי המגע המיני עם החבר, לא הקדשתי לכך מחשבה והמשכתי להימשך לנשים ולקיים איתן יחסים, אבל המחשבות עלו בעקבות העדר הזקפה, ועכשיו אחרי שחפרתי בזה, זה מרגיש כאילו נגרם לי נזק. אנא מה אעשה? צביקי

23/07/2007 | 19:33 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום צביקי, אני מבין את החרדות שתוקפות אותך. התופעה מוכרת מאוד כפאניקה הומוסקסואלית. גילית שאתה נמשך לגברים, נתקפת חרדה מהרעיון והחרדה החלה לחלחל לתחומי חיים אחרים. לצערי, אינני איש בשורה, אינני חושב ש"נגרם נזק" ושאפשר להחזיר את המצב לאחור. להערכתי, משיכתך לגברים הייתה קיימת תמיד, אך היא הייתה מודחקת. היחסים עם החבר הם רק טריגר ששיחרר את המשיכה הזו וערער את ההדחקה. לדעתי, יש לטפל קודם כל בפאניקה ההומוסקסואלית ובהומופוביה (פחד מהומוסקסואליות) שלך, לאפשר למשיכה שלך לגברים להתממש, לגרום לך לתפוס אותה כלגיטימית ואז יש סיכוי (ואני לא יכול להתחייב על כך, כמובן) שגם בתפקוד המיני שלך עם חברתך יחול שיפור. מה שקורה כעת הוא שאתה כל כך מפחד מהמשיכה שלך לגברים שסיטואציה מינית עם חברתך הפכה להיות סיטואציה של מבחן למיניות שלך ואווירה מבחנית כזו מעוררת חרדה ופוגעת בזיקפה. אני מאמין לך שאתה אוהב את חברתך אך כדי לקיים איתה יחסי מין אתה צריך גם להימשך אליה. כדי להרגיש את המשיכה אליה, אתה צריך להירגע והרגיעה הזו תבוא רק מתוך קבלה עצמית ולגיטימציה של משיכתך לגברים. אחרת, כל הזמן תתייחס למין עם חברתך כמבחן ולחברתך כ"בוחנת". המלצתי, אם כן, היא לפנות למטפל גיי/בי-פרנדלי שיעזור לך לקבל את המיניות שלך באופן כללי. אם אירועי התקופה האחרונה פוגעים בתפקודך הכללי ובריכוז שלך, טוב תעשה אם תפנה לפסיכיאטר, או אפילו לרופא המשפחה, ותבקש טיפול תרופתי נגד חרדה. אם לקחת אנאלוגיה מרפואה, קודם כל צריך להוריד את החום! בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים