לא בטוח לגבי מיניותי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/04/2020 | 10:12 | מאת: ראובן

שלום. התחלתי קשר זוגי לאחר שנים רבות שהיו לי מערכות יחסים מזדמנות מאוד עם נשים. אני מרגיש שאני לא מאד נמשך מינית לבת זוגי. שאנימעדיף פורנו קשה ואוהב מאוד נשים צעירות מאוד. אני גם חש אהבה ודאגה לבת זוגי אבל לא יודע מה לעשות. היא גם מרגישה שאני עושה מאמצים כדי להימשך למרות שהיא יפהפיהץ

שלום ראובן, לא ציינת לא את גילך ולא את משך הקשר עם בת הזוג. באופן הכללי ביותר, יש להפריד בין משיכה מינית במסגרת יחסי מין מזדמנים (סטוץ) או סרטי פורנו ליחסי מין עם בת זוג. בזוגיות יחסי המין אמורים להיות חלק ממערכת היחסים הכוללת ויש להעריך את ההנאה מיחסי המין כמרכיב אחד מיני רבים של הקשר הזוגי. נראה לי שאתה מבלבל בין שני העולמות: עולם הסטוצים והפורנו ועולם הזוגיות. שחיקה במשיכה המינית בין בני זוג היא תופעה נפוצה מאוד שמופיעה קרוב יותר או קרוב פחות למועד תחילת מיסוד הקשר. מה שאולי היה מושך בהתחלה הופך פחות מושך כשמסתובבים בפיז'מות, טריינינג וכו', קל וחומר אחרי לידות וכד'. בלי לדעת את פרטי המקרה, יש לי הרגשה שכל בת זוג שיציבו במקום בת הזוג שלך תפסיק למשוך אותך מהר מאוד ולכן המלצתי היא לברר את הדברים בטיפול פסיכולוגי. אני בטוח שלא היית בוחר בשחקנית פורנו (או במי שטורחת להיראות כך) כבת זוג לחיים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

09/04/2020 | 10:51 | מאת: ראובן

תודה רבה על תשובתך. אני בן 48 ואנחנו ביחד 4 חודשים. לא גרים ביחד וכו. היא אומרת שכשאנחנו עושים סקס היא מרגישה שאני בעצם מאונן ולא נמצא שם והיא כלי. מה עושים? האם יש לזה שם? יש דבר כזה?

שלום ראובן, כיהודי טוב אענה לך בשאלה: האם היית בוחר באחת הבחורות המככבות בפורנו הקשה שאתה נהנה ממנו כבת זוג? אני משער שהתשובה היא לא. יחסי מין בקשר זוגי הם אחד המרכיבים, שתרומתם העיקרית בבחירת בת הזוג מלכתחילה. עם הזמן, ובמיוחד לאחר הקמת משפחה ולידות, המשיכה המינית נשחקת בגלל התרגלות, צורך בגיוון (בעיקר בקרב גברים), קרבה ומגורים משותפים (מן הסתם, פיז'מה או טריינינג הרבה פחות מעוררים מבחינה מינית מאשר לבוש חושפני או בגדים תחתונים מגרים) וכד'. הפתרון האידאלי הוא שהמין יהווה ביטוי לאהבה והפחות אידאלי פיצול בין מין שבסרטי פורנו וכד' לבין רגש כלפי בת הזוג. אמנם הנבואה ניתנה לשוטים אך הייתי מהמר על כך שהחלפת בת הזוג אינה הפתרון: https://www.giditherapy.co.il/?p=1041. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים