לשנות את השיטה....

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/07/2007 | 12:01 | מאת: רונן

שלום ד"ר רובינשטיין אכן אני חושב ברצינות לשנות את השיטה-הגישה. זאת אומרת שמצ'טים ומהודעות היכרות בטלפון לא תבוא הגאולה של קשר רציני ואכזבות באות בשפע וגם היכרות עם אנשים חסרי לב ורגש.השבוע פרסמתי שאני מעוניין להיפגש עם אנשים אנושיים ונחמדים בלבד ובהחלט פנו אלי ,אבל כפול מגילי וזה קצת ביאס אותי....איפה נמצאים האנושיים הנחמדים בערך בטווח גילי? לדעתי כל הצ'טים למיניהם מתאימים לאנשים מאוד שטחיים שרוצים להגשים פנטזיות מיניות נטו.... כמו שיעצת לי בעבר למצוא מסגרות יותר רציניות אפילו מקומות להתנדבות הקשורים לקהילה (למרות שניסיתי להתנדב לארגון גדול באיזור מגורי אבל לצערי גם שם אני רואה שאין התלהבות,הם מפרסמים שהם מעוניינים במתנדבים,הלכתי פניתי נפגשתי עם הממונים אבל עדיין הסחבת שלהם היא נוראית ,ומוציאים את החשק להתנדב ,הם מאוד לא רציניים ודברים לא זזים שם,קבעתי עם הממונה על ההתנדבות לאחר 2 פגישות פיזיות שהוא יחזור אלי לאחר שסיכמנו תוכנית פעולה בינתיים הוא לא חזר ועבר המון זמן...). בכל מקרה בכל הקשור לעולם הגייז אני כל יום מקבל בום אחר,מתגלה לי עולם מלא פנטזיות שליליות,פורקן וחוסר רצינות. אמרת לי לנסות להיפגש עם גברים במסגרות של אוניברסיטה,פאבים וכו' אבל עדיין לא בטוח שמשם יבוא הפתרון ,אין ספק ד"ר רובינשטיין שמדובר בצורת חיים בעייתית,נפגשים בהמון זבל בדרך וצריך לברור אותם,השאלה לאיזה קהלים לפנות? ראית שגם שאני יוזם ורוצה להתנדב אני מקבל סגירת דלת או התעלמות. מה עושים אני כבר חסר כוח. בעבר גם הייתי בטיפול שנתיים אז בסדר נתנו לי כלים להתמודדות,אבל צריך ללמוד לבד מהחיים איך להסתדר. אבל צריך לשרוד.

16/07/2007 | 18:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רונן, ההרגשה שלי היא שאתה מתאמץ מאוד. בעבודה ובלימודים קיים ככל שמתאמצים יותר, גדלים הסיכויים להצליח. ביחסי אנוש בכלל, ובאהבה (ואפילו במין מזדמן) בפרט, קיים לעיתים קרובות קשר שלילי בין מאמץ והצלחה. במילים אחרות, השתדלות יתרה עלולה להרחיק את הצד השני. המלצתי לך היא לנסות להרפות מהחיפושים. יש פתגם באנגלית - Love comes unexpected - או, בתרגום חופשי, אהבה מופיעה כשהכי פחות מצפים לה. למשל, מאמץ והתלהבות להתנדב עלולים להתפרש כחסך גדול מדיי של המתנדב ומכאן שהוא מתנדב בעיקר למען עצמו ופחות למען הזולת. קח כמה צעדים אחורה וחכה שיפנו אליך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים