האם אני הומו או שאולי בי, או אולי סטרייט

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/02/2019 | 21:42 | מאת: שם בדוי

אני מרגיש שיש לי משיכה חזקה לגברים. יש לי זקפה כשאני רואה גברים יפים, כשאני רואה פורנו של הומואים. לעומת זאת, אין לי זקפה כשאני רואה נשים יפות ופורנו של נשים. כשאני רואה פורנו סטרייטים אני מרגיש שאני מקבל זקפה מהגברים. תמיד רציתי וראיתי את עצמי חי עם אישה, יפה, מרגשת, הרי זוגיות זה יותר מרק סקס. ודווקא עם גברים אני לא רואה את עצמי בזוגיות עם רגשות וכולי, רק סקס. בעיקרון אני לא רואה אותי בזוגיות עם גברים, למעט סקס, ואני כל הזמן רציתי זוגיות עם נשים, אבל לא בטוח אם זה בגלל מה שהחברה אומרת, כי אני לא מרגיש משהו מיני לנשים, לא בטוח מה ואם בכלל. חשוב לציין שאף פעם לא הייתי במגע פיזי עם אישה. אז זה אומר שאני הומוסקסואל? לא אוכל להיות בזוגיות עם אישה? אני לא נמשך לנשים כנראה?

שלום בדוי, נכון שקשר זוגי הוא יותר מסקס, אך לפחות כשמדובר בגברים (ולדעתי, במידה רבה גם כשמדובר בנשים), סקס מוצלח הוא תנאי הכרחי, אם כי לא מספיק, לזוגיות מוצלחת. העובדה שאינך מצליח לתאר לעצמך זוגיות עם גבר נעוצה לדעתי בעובדה שכמו כולנו, גדלת בחברה הטרוסקסואלית והפנמת את ערכיה. להערכתי, אם תיתקל בגבר שיחסי המין איתו יגרמו לשניכם הנאה ועקב כך יהיו עוד מפגשים מיניים, יגדל הסיכוי לכך שהמפגשים המיניים המוצלחים יתפשטו לשאר תחומי החיים, במיוחד עם תמצא עמו שפה משותפת בנושאים אחרים. אכן נטייה מינית כוללת יותר מיחסי מין אך יחסי מין מוצלחים הם כאמור תנאי הכרחי להתפתחות קשר זוגי. לעומת זאת, אך ורק קשר רגשי, ללא מין עם נשים, לא יספיק ליצירת קשר זוגי עם נשים. הפתרון נראה לי בטיפול שיעזור לך לקבל את נטייתך המינית, יפחית את ההומופוביה שלך ויאפשר לך לקבל את עצמך כהומו ואז גם ישפיע על הפיצול שאתה עושה בין מין ורגש ביחסיך לגברים ולנשים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

10/02/2019 | 12:57 | מאת: שם בדוי

תודה על התגובה. אבל יכול להיות שמסיבה מסויימת אני מדחיק את המשיכה לנשים מסיבה כלשהי. כי אני כן אוהב שער של נשים, פנים של נשים, וגם שדיים של נשים. נשים יפות גורמות לי להרגשה לא מובנת, טובה, שאני לא בטוח שהיא מינית. בנוסף אני לא נגעל מנשים, וכן רואה את עצמי מצליח לעשות יחסיים מיניים עם אישה. יכול להיות שעם הדברים האלה שכתבתי, שגם נכונות כלפי, יכול להיות שאני בי?

שלום בדוי, אין כל מניעה שתנסה לקיים יחסים עם אישה. גש לעניין בקור רוח ועם ציפיות נמוכות ככל האפשר, שכן ככל שהציפיות תהיינה נמוכות יותר, רמת החרדה תהייה נמוכה יותר וסיכויי ההצלחה גבוהים יותר. אי-אפשר ליצור "יש מאין", כלומר, אם אין לך בכלל משיכה מינית (לא רק רגשית או אסתטית) לנשים, הסיכויים קלושים. הסיכויים גבוהים יותר אם תנסה זאת עם אישה שפיתחת כלפיה קשר רגשי עמוק. קח בחשבון שאם יחסי המין יצליחו ויתפתחו לקשר זוגי, גם טובת האישה צריכה לעמוד על הפרק והשאלה עד כמה הוגן יהיה כלפיה לכרוך את עתידה בגבר שנמשך בעיקר לגברים ושמשיכה זו תמומש מתי שהוא. זה יותר עניין ערכי/מוסרי שחורג מגבולות הפורום הזה, לפי תפיסתי. אם אתה מרגיש נוח, שתף אותנו בהתנסותך, כמובן שבשם בדוי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים