מלכות ועבדים וויתור על אורח חיים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/01/2019 | 13:48 | מאת: ביני

היי, מקווה שזה המקום הנכון לשאול. יש לי מכר שפנה אליי לפני תקופה והתחיל לספר לי סיפור בהמשכים. הוא התחיל לספר על כל מיני נשים שעבדנו איתם ושהוא פגע בהם והם הענישו אותו. לקח לי קצת זמן להבין מה הוא רוצה אבל בסוף הבנתי שהוא עבד של מישהי שבכלל נשואה והוא חזק בתוך כל העניין הזה. הוא בן אדם נשוי עם ילדה ועסק, מסתבר שגם אשתו בכל העניין הזה והיא מנהלת רומן עם חבר טוב שלו שלטענתו הוא הזכר אלפא שלו והיא יכולה לעשות מה שהוא רוצה. הוא נמצא כל ערב בבית של מישהי אחרת שהיא המלכה שלו.. מנקה להן, יש לו לבוש משפיל וכו'. קשה לי להזדהות אבל זה משהו שהוא מאוד אוהב ומדבר אליו ולטענתו הוא בכלל לא סובל אלא נהנה רק לא אוהב שמענישים אותו. העניין הוא שתוך כדי שיחה איתו הוא מספר שהוא נתן את העסק שלו לעובד שלו ולא עובד יותר ולא מנהל חיי משפחה, לא מפרנס את הבת שלו. כל חייו בעצם סובבים סביב הפטיש שלו ולי נראה שאין לו שום אחיזה במציאות.. כל ניסיון לעזרה מבחינתי נכשל. כששאלתי אותו למה הוא פנה אליי הוא אומר דברים כמו "ידעתי שתראי בי דברים שאחרים לא רואים" ומצד שני הוא רוצה שאני יצחק עליו. סליחה על החפירות אבל אני מבולבלת נורא. השאלה שלי היא, איך אפשר לדעת מתי נמתח הגבול? מתי זה מוגזם מידיי? הוא שולח לי מסרים סותרים כל הזמן.. לי נראה שהוא מאבד את השפיות.. מה עושים במצב כזה ואיך כן ניתן לעזור? אמרתי לו שילך לטיפול ואפילו הצעתי לו מקומות.. לא עזר. תודה מראש.

23/01/2019 | 13:34 | מאת: ביני

אני לא מבינה למה מתעלמים מהשאלה שלי..

שלום ביני, צר לי על העיכוב הקל, אך כל הפורומים באתר מנוהלים בהתנדבות והמנהלים עובדים תחילה לפרנסתם ורק אח"כ עונים לשאלות בזמנם הפנוי. הפורום הזה הוא המהיר ביותר באתר, ואולי ברשת בכלל. לגופו של עניין - הנושא אינו מתאים בדיוק לפורום הזה המיועד לגברים הומו וביסקסואלים, אך הואיל ואין פורום אחר בנושא, אענה כמיטב יכולתי. בכל פורום ייעוץ פסיכולוגי ההתייחסות היא אל מה שמטריד את השואל ומפנייתך קשה להבין האם את מוטרדת ממצבו של אותו גבר (שכן הפנית אותו לטיפול) ומה מקור החרדה והבלבול שאת מרגישה. אם משהו מטריד אותו, הוא זה שצריך לפנות לטיפול. הפניות לטיפול על ידי אנשים אחרים אינן יעילות. את כמעט לא כותבת דבר על עצמך, אפילו לא גיל ומצב משפחתי וגם לא מה עורר בך חרדה? ממה את פוחדת? המלצתי הכללית ביותר תהייה לפנות לייעוץ עבור עצמך ורק עבור עצמך סביב הנקודות הרגישות שהנושא עורר בך. אם אתה רוצה להתחיל לעשות זאת דרך הפורום, אנא צרפי פרטים בסיסיים על עצמך ועל מה שמפחיד אותך, אך תשובתי לא תהווה תחליף לייעוץ פנים אל פנים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים