מטפלים גיי-פרנדלי (עבור ד"ר רובינשטיין)

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/08/2005 | 18:27 | מאת: Danny

לפני כשנה החלטתי להתחיל טיפול פסיכולוגי ארוך לפתור בעיות עמוקות מהילדות וכן בעיות בזהות מינית. השאלה האם מטפל מה שאתה מכנה "גיי-פרנדלי" יכול לעזור בטיפול עמוק גם בנושאים חשובים לא פחות _שלא_ קשורים בזהות מינית. ולמעשה במה אני מסתכן אם אני מתחיל טיפול אצל מטפל שהוא לא "גיי-פרנדלי" מוצהר, ולאחר מספר פגישות אני מנסה "לעמת" אותו עם בעית הנטיה המינית שלי. מה עלולה להיות תגובתו לעניין?? שאלה נוספת, אתה כל הזמן ממליץ על טיפול "גיי-פרנדלי", למען ההגינות, _מלבדך_ ישנם עוד מטפלים כאילו? אפשר למצא רשימה כלשהי?? תודה מראש.

18/08/2005 | 00:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דני, מטפל חייב להיות קודם כל איש מקצוע ובתור שכזה הוא חייב לדעת לטפל במגוון רחב מאוד של נושאים וכמובן שאין מטפל שמטפל אך ורק בנטייה המינית. עם זאת, יש לזכור שני דברים: (א) הטיפול נערך בעיקר באמצעות הקשר בין המטפל והמטופל והמטפל משתמש באישיותו ככלי מרכזי בטיפול ו-(ב) אולי הדבר החשוב ביותר בטיפול הוא קבלה ללא תנאי של המטפל את המטופל. אישיותו של המטפל כוללת גם עמדות וערכים אישיים ואם הם כוללים דעות קדומות שליליות נגד גייז והמטופל הוא גיי, עלולה להיות לכך השלכה שלילית מאוד על הטיפול ועל היכולת לקבל את המטופל ללא תנאי. אני מכיר פה ושם מטפלים שהם גייז בעצמם ופה ושם מטפלים סטרייטים שצברו ניסיון רב בטיפול בגייז (לאו דווקא ישירות בנטייה המינית, אך הם מכירים סגנונות חיים של גייז). לצערי, אינני מכיר רשימה מרוכזת "רישמית" של מטפלים כאלה. אני יכול להגיב לדבריך באופן עקיף דרך ממצאי מחקרים המצביעים על כך שככל שהמטפל צעיר יותר הוא נוטה להיות ליבראלי יותר ושמטפלות נשים (סטרייטיות) מגלות הרבה פחות עמדות הומופוביות מאשר מטפלים גברים (סטרייטים). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים