השפעה על התפתחות מינית בבן 12 ןחצי.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/07/2018 | 12:03 | מאת: עמית

שלום רב מקווה שלמרות שזה לא בדיוק הפורום המתאים אוכל לקבל מענה... ותודה מראש! ילד בן 12 וחצי אשר ישן בסופי שבוע ובחופשות (מספר ימים עד שבועיים ברצף) במיטה זוגית עם אביו, לבקשת הילד(!!) ההורים גרושים, הקשר עם האב קרוב מאוד, (לפעמים כמעט סימביוטי), ומעבר לשינה המשותפת יש לא מעט מגע אוהב- חיבוקים, הישענות על אבא בזמן צפייה בטלוויזיה, ליטופים מצד האב על ראש הילד תוך כדי ישיבה משותפת על הספה וכו'. לא ברור לי האם עם האם (עימה הוא חי במשך השבוע) יש אותה אינטנסיביות פיזית, אך וודאי שאין שינה משותפת. בשנה האחרונה לאב קשר זוגי משמעותי, אשר רק החריף את תגובתו החרדה של הבן סביב שינוי בהסדרי הלינה. האב, בשל קשיים רגשיים וייסורי מצפון מול הבן אינו מבצע כל שינוי. אין כל חשש למעורבות של אספקטים מיניים לדעתי. משיחות עם הילד והתבוננות, כרגע עדיין אינו מראה ניצני עניין מיני. שאלתי היא האם מעבר להשלכות על התפתחות רגשית וכו' (אשר אין לי ספק לגביהן, אך הן רלוונטיות לפורום אחר), עשויות להיות לשינה המשותפת, ולריבוי היחסי של מגע בין אב לבן השלכות על התפתחותו המינית ואף על עיצוב הזהות המינית של הילד בעתיד? תודה רבה!

שלום לך, על אף שישנם חילוקי דעות, הדעה המקובלת על ידי רוב אנשי המקצוע היא שנטייה חד-מינית היא תוצאה של שילוב בין גורמים מולדים (שאינם ידועים בבירור למרות המחקרים הרבים שנערכו בנושא) וגורמים סביבתיים-משפחתיים. לפי הגישה הפסיכואנליטית, הדינמיקה המשפחתית האופיינית היא דווקא קשר "סימביוטי" של האם עם הילד והיעדר דמות אב או אב פסיבי או מרוחק. לפי גישה זו, השלב הקריטי לכך בהתפתחות הוא בגילים 3-5, כאשר בהיעדר דמות הזדהות נאותה, הילד מזדהה עם אמו. התנאים שאת מתארת בצורה מאוד חד צדדית ובלי להתייחס כלל לקשר עם האם הם ההפך המוחלט של דפוס זה ובגיל 12 הפוטנציאל לנטייה חד-מינית כבר מזמן מעוצב. בהנחה שהילד נמצא רוב הזמן עם אמו, קיימת נטייה של ילדי הורים גרושים להתגעגע להורה שנמצא פחות בשטח והוא יותר יקר המציאות. זאת ללא כל קשר לנטייה מינית. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים