מערכת יחסים סגורה - יש לזה סיכוי?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/11/2017 | 12:28 | מאת: DR

היי פרופ', אני ובן הזוג שלי מנהלת מערכת יחסים של כ-שנה וחצי, שנינו במהלך שנות ה-20 לחיינו, הזוגיות שלנו מצויינת ומבוססת על כבוד הדדי, אמון מלא וביטחון מוחלט. לאחרונה חווינו משבר שבסיומו החלטנו על "הפרדת כוחות", לאחר תקופה קצרה שוחננו שוב והחלטנו שעלינו לשוב לקשר. אולם כעת עלתה דרישה מצד בן הזוגי שלי לפתוח את מערכת יחסים, דבר שנוגד את כל תפיסת עולמי. אני מאוד אוהב אותו וכך גם הוא להערכתי, רציתי לשאול האם יש טעם בכלל לפנות לטיפול משותף? או שבכל הקשור לדבר כה מהותי לא ניתן יהיה לגשר על הפער?

DR היקר, לצערי הרב, לא איש בשורות אנוכי ): אם לאחר שנה וחצי נפרדתם, חזרתם וכעת בן זוגך מעוניין בקשר פתוח (ואתה לא!), התחזית לא מעודדת גם אם תפנו לטיפול זוגי. אם תפתחו את היחסים, אתה תהייה הצד שיסבול ואם לא תפתחו את היחסים בצורה "רשמית", רוב הסיכויים הם שבן זוגך יקיים יחסים מחוצה לה ללא ידיעתך. ברור שהוא נחנק בקשר ואינו מתאים לקשר מונוגמי שאתה מעוניין בו. לכן, המלצתי לך היא להיפרד כדי למנוע מעצמך סבל ואולי לפנות לטיפול אינדיבידואלי במטרה להעלות את הדימוי העצמי שלך כך שתוכל להיות אסרטיבי יותר ומודע לערך עצמך בתוך קשר זוגי. כמובן שאת ההמלצה האחרונה אתה צריך לשקול לאור מה שאתה יודע על עצמך מבחינת דימוי עצמי בכל המובנים (כולל שביעות רצון מהמראה החיצוני). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים