זוגיות, טיפול פסיכולוגי ושאר ירקות..

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/05/2007 | 22:44 | מאת: מיכאל

הי גידי ושאר המשתתפים... זוגיות: אז, זהו, כן, עכשיו זה רשמי, יש לי זוגיות. אה, בעצם לא היה שום דבר רשמי, ועדיין לא דיברנו על זה בכלל, אבל אני יודע כמעט בוודאות שזה לא יכול להיות שום דבר אחר. וגם לא הייתי עם אף אחד אחר מאז שכתבתי כאן שאני מרגיש רע עם עצמי, וגם אין לי שום רצון להיות. אפילו הבעיות המסוימות שהיו ביחסי מין, שחשבתי שאולי בכלל לא יפתרו והשלמתי עם זה, נפתרו לגמרי בשבועיים האחרונים. כנראה שהוא היה לחוץ ממני כבן אדם חדש ולקח לו זמן להתרגל אלי. זה ממש לא המקרה של ניגודים נמשכים, כי אנחנו מאוד דומים בדברים רבים, אם כי מספיק שונים כדי שיהיה לי מעניין איתו. טיפול פסיכולוגי: ההקדמה הייתה סתם כדי לשתף, האמת היא שאני תוהה בזמן האחרון למה התחושה העיקרית שלי מאז שהפסקתי את הטיפול הפסיכולוגי שלי לפני כמה חודשים, היא הקלה גדולה מאוד, ממש כאילו השתחררתי ממועקה כבדה. אני רוצה להדגיש שאני מעריך את האקס שרינקית שלי, אני אפילו קצת אוהב אותה. כלומר, לא מדובר כאן בטיפול גרוע או לא מתאים. גם אינטילגנטית, גם מעניינת, גם ערכית, גם אמפטית, גם פרופסור, אפילו תואר ראשון בפילוסופיה יש לה...ובכל זאת, לא רק שאני לא מתגעגע, לא רק שהיא ממש לא חסרה לי, אלא יותר מזה- אני מרגיש הקלה. יותר טוב לי בלעדיה. כמובן, שהיה לי נחמד להיפגש איתה סתם כך בתור ידידה אפילו, והייתי שמח לספר לה על כל מה שקורה לי בחיים בזמן האחרון, אבל ההכרח הזה לבוא ולדבר על עצמי מתוך שיג ושיח טיפולי- ההיפטרות מזה היא פשוט נהדרת. אשכרה, אני מרגיש שגילגלתי אבן כבדה במעלה ההר, ובמקום להמשיך ולגלגל בדקתי היטב שאיש לא נמצא מאחור, שמטתי את האבן והמשכתי בדרך בלעדיה... האם זה אומר שהטיפול לא היה מוצלח? לפעמים אני חושב שהבעיות שהעליתי בו הועלו לשם הטיפול, ואם לא היה טיפול הייתי מלבן את זה עם עצמי ולא חושב על זה יותר מדי. יכול להיות מאוד שהמחשבה הזו היא לא נכונה, והטיפול אכן היה מוצלח מאוד, אבל פשוט הגיע לנקודה של מיצוי ולכן הפך לטרחה. שאר ירקות: היום הייתי בשוק עם הבן זוג, ואמרתי בצחוק שאולי אני יכול לעבוד בשוק, אז הרוכל אמר לי שהשוק קטן עלי ואני נראה לו מתאים להיי-טק, אבל אם אני רוצה הוא מסדר לי שם עבודה. זה דווקא יכול להיות רעיון טוב, פעם ראשונה בחיים תהייה לי עבודה של סטרייטים... בברכה מיכאל

22/05/2007 | 00:50 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיכאל, טיפול פסיכולוגי הוא מצב שמפגיש את האדם באופן קבוע עם הנושאים הקשים בחייו. לכן, גם (ואולי בעיקר) אם הוא מוצלח, תחושת ההקלה בהחלט מובנת ומוכרת. לגבי הקשר - הייתי מציע לך להנמיך ציפיות גם אם התחזית נראית חיובית. היה לי מטופל ציני שאמר שחמש דקות אצל גייז הן נצח. אולי לא הייתי נסחף לעמדה קיצונית כל כך, אך כבר היינו עדים להכרויות שלך בנות שבועיים שהסתיימו וגם בקשר אליהן התבטאת בצורה דומה. אז רק כדי שלא תיפול מגובה רב, אני חושב שעוד מוקדם לקרוא לבחור "בן-זוגי". זאת, כמובן, מבלי לגרוע מאיחולי ההצלחה שהקשר אכן יחזיק מעמד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

22/05/2007 | 03:02 | מאת: מיכאל

הפעם זה אחרת לגמרי...וחוץ מזה אני לא אוהב להנמיך ציפיות. מקסימום נתאכזב- לא נורא, אני מתאושש מהאכזבות האלה די מהר. בברכה מיכאל

22/05/2007 | 03:26 | מאת: מיכאל

הי גידי אתה חושב שאם ג' יעזוב אותי חלילה אני אתאכזב קשות ולכן כדאי שאני אנמיך ציפיות. האמת היא שאני עברתי כמה וכמה אכזבות כל-כך קשות ומרות בחיים שלי, שכל שאר האכזבות בטלות בשישין. הרי הגעתי להארה, התגלות אלוהית, חשבתי שאני בגן עדן, והתגובה של בני אדם אחרים בסביבתי לכך הייתה להעביר אותי מסכת עינויים קשה, שאף אחד לא מעלה בדעתו להעביר רוצחים ואנסים, ושאני עדיין מתקשה להתגבר על הטראומה ממנה, ועברו כבר ארבע שנים מאז בערך. אחרי זה כבר הכל קטן עלי. תאמין לי- אי אפשר יותר מדי לאכזב אותי... בברכה מיכאל

25/05/2007 | 17:46 | מאת: רועי

למיכאל בהצלחה על הקשר הזוגי החדש. לא הייתי כאן זה זמן מה, אך שמחתי לקרוא שיש לך כעת קשר חדש (תוהה האם יש קשר בין מה שכתבת על סיום הקשר עם המטפלת שאותה אתה כל כך מעריך לקשר החדש שלך...) המשך לעדכן...

26/05/2007 | 01:39 | מאת: מיכאל

הי רועי אני לא חושב שיש קשר בין שני הדברים... אתה רומז שהקשר שלי עם הפסיכולוגית היה תחליף לזוגיות? אני לא ממש מצליח לרדת לסוף דעתך. ואגב, רועי, זה קצת היה מוגזם מצידך שלא לומר היסטרי לחסום את כתובת האימייל שלי, וכן, די נעלבתי מזה. בברכה מיכאל

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים