משיכה מינית חולפת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/05/2007 | 16:33 | מאת: אלי

שלום, הבעיה שלי היא שאני מגורה מינית כמעט ורק מאירועים בלתי צפויים ואסורים, כמו למשל שמישהו במקלחות של חדר הכושר מתבונן בי והענינים מתקדמים. אני מגורה מינית ע"פ סיטואציות (כמו זו שהזכרתי) ולא ע"פ הבן-אדם איתו זה קורה. כעת אני יוצא עם מישהו כבר חודש, והחשק המיני שלי כלפיו כבר דיי ירד, אני מאד נהנה בחברתו, פיתחנו קשר קרוב , אך עם פיתוח הקשר החברי המשיכה המינית נגוזה ולא אחת קורה לי שאני שוכב איתו ומפנטז על סיטואציות אחרות ( אונס למשל). כדי להחזיר את החשק שלי כלפיו, ניסיתי להכניס לחיי המין שלנו דברים קצת יותר פרועים כמו אלימות בסקס, אך הבחור איתו אני יוצא הוא בדיוק הפוך ממני במה שהוא אוהב בסקס - הוא מעדיף סקס עדין, שלא עושה לי את זה. אני מודאג מכך שאיני מצליח להימשך אליו יותר ( בהתחלה הייתה משיכה , כשהוא היה חדש) ושאני מפנטז כשאני איתו ולא איתו על גברים אחרים. אני מרגיש שאני זקוק ל"אילוף" מחדש של היצר המיני שלי כך שאתרגל לסקס עם בן זוג ולא לסקס עם פרטנרים מתחלפים - שזה משהו שיותר מרגש אותי. איני יודע כיצד לבצע את האילוף הזה. אציין שהיו לי בני זוג בעבר, אך איתם הסקס לא היה עדין, והוא תמיד לווה בויכוחים וריבים ( מי יהיה אקטיבי ומי יהיה פסיבי) , כך שבסופו של דבר תמיד היה בסקס עם אותם בני זוג ריגוש. מה דעתכם?

11/05/2007 | 11:32 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלי, ריגוש וצורך בגיוון בסקס, בעיקר אצל גברים, הם תופעה טבעית ונורמאלית. צפייה באותו סרט פורנו שגרם לעוררות מינית גבוהה מאוד בהתחלה גורמת דה-סנסטיזציה, כלומר, מפחיתה את העוררות וגירוי מיני שבא במפתיע (למשל, במקלחת של מכון הכושר) הוא אכן הגירוי המעורר ביותר מבחינה מינית. כך שכל מה שאתה מתאר הוא טבעי ונורמאלי. עם זאת, קיים קונפליקט מתמיד בין הצורך בריגושים (במין אך לא רק) ובין הצורך בביטחון וביציבות, שקשר זוגי אמור להעניק. מבחינה זו לא נראה לי בהכרח שבן הזוג שלך אינו מתאים לך, ואף לא הייתי ממליץ לך לשנות אותו. הוא עונה על צרכים מסוימים, חשובים מאוד, ובתחום המיני קיימים צרכים אחרים, מנוגדים אפילו. פנטזיות על סקס אחר עם אנשים אחרים בזמן המגע המיני ביניכם היא תופעה נפוצה ורצויה, שבטעות נתפסת כ"בגידה". זו אפילו טכניקה בטיפול סקסולוגי. המיזוג בין התחום המיני והתחום הזוגי הוא משימה לא פשוטה. גם בקרב סטרייטים אנו עדים לעלייה מתמדת בשיעור הגירושין (וזאת לפני שלוקחים בחשבון את כל אותם מקרים רבים של זוגות שחיים גרוע ואינם מעיזים להתגרש). מונוגמיה בין גברים היא "גזירה" שמעטים עומדים בה: http://giditherapy.com/shrink-friendly/a14.html http://giditherapy.com/shrink-friendly/a30.html וכאן תצטרך לעשות את המאזן שלך ולמצוא את סדר העדיפויות שלך, אך השלב הראשון הוא הבנה שמדובר בשני תחומים שונים ולפעמים הניסיון למזג ביניהם עלול לפגוע בכל אחד מהם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

11/05/2007 | 12:43 | מאת: מיכאל

הי אלי האמת היא שבערך רציתי לומר לך מה שגידי אמר, אז חיכיתי שהוא יאמר את זה. אבל אתה נמצא עם הבן אדם רק חודש, יכול להיות מאוד שאחרי שהזמן יעבור ותכירו אחד את השני יותר טוב, אולי הוא יסכים להשתתף במעין משחקים מיניים שאתה אוהב יותר, אם תהייה מספיק פתוח איתו כדי לספר לו את זה. בברכה מיכאל

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים