אחיין שההורים שלו חושבים שמתנהג כמו בת לפעמים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/02/2017 | 19:12 | מאת: ירון

שלום גידי, יש לי אחיין בן 4.5, לאחרונה סיפרה לי אחותי, אמא שלו, שהיא ובעלה שמו לב שהוא מתנהג כמו בת לפעמים והענין מאוד מטריד אותם. הם שיתפו את הגננת בכך, וזו אמרה שלא שמה לב להתנהגות כזו.. אחותי טוענת שהענין נמשך כבר כ-חצי שנה. מה דעתך בענין? אני חושש שההורים מוטרדים מדי בנושא זה..

שלום ירון, תופעה כזו בגיל הזה אינה מנבאת דבר וגם אם הייתה מנבאת אי אפשר למנוע שום דבר שהורי הילד חוששים ממנו. גם לאמירה של הגננת אין כל משמעות. גם אם הילד מתנהג כמו בת, הוא יודע היטב את ההשלכות של התנהגות כזו בגן ולכן יימנע ממנה. אין מה לעשות כרגע אלא להתכונן לאפשרות שגם אם התופעה תתפתח בכיוונים שהם חוששים מהם, עליהם להיערך לשמש לו חוף מבטחים ולספק תמיכה ללא תנאים, בלי ניסיונות להילחם בתופעה או לשנותה, שכן הדבר בלתי אפשרי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים