משיכה לגברים או קינאה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/02/2017 | 15:01 | מאת: אמיר טל

שלום פרופסור גידי . הכותרת הכללית משיכה או קינאה ..כוונתי האם משיכה היא באה מקינאה והאם מקינאה מגיעים למשיכה מינית לגברים ? ואסביר : אני מגיל מאוד קטן נמשך לגברים שהם "ערסים" שיש להם איבר מין גדול מאוד ,ברבות השנים זה הלך וגדל לעדה מסוימת ,לכאלו שטובים במיטה חלקים ושחומים בדווקא. . רוב חבריי טוענים שאני לא נמשך לגברים אלא רוצה להיות אותם הגברים שהסברתי כרגע וגברים שנמשכים לגברים רוצים להיות עם אותם גברים כי הם נמשכים אליהם ולא להיות הם!! כמו שאני מתאר כרגע . ואצלי זה נובע מהרצון להיות אותו הגבר גבר ערס המצויד הזה ..(שוב השאלה מה זה משכיה באמת לגבר או לאישה ) אבל כיוון שאני לא יוכל להיות כזה אולי הרצון להימשך אליהם "עוזרת לי" ,כלומר נקודה אחרת בנושא ,כי הרי זה רק מגדיל לי את הבעיה שאני מבין שאני לא הוא .! אבל אני מבין שהרבה גברים שנמשכים לגברים מרגישים שהם לא ממש גבריים וזה משלים אותם כי הם רצו להיות כאלו או מקנאים בהם ,ואולי זה פירוש שלי לקיאנה. אבל כן אוכל לומר שאני מחפש לרוב רק גברים שהם בתבנית שלי ,סתם גבר יפה פחות ארצה להיות איתו לא אמשך אליו ולא אחפש להיות איתו ,אלא רק אם הוא שעומד בקרטריון שהסברתי למעלה אני אשמח לקבל תשובה אפילו שהיא כללית בנושא ולדעת איך לנתח או להסביר את המשיכה שלי . תודה מראש.

שלום אמיר, אמנם לפי התיאוריה הפסיכואנליטית של פרויד, הומוסקסואלית של גברים עשויה לנבוע מליקוי בהזדהות הבן עם אביו, אך יהיו אשר יהיו מקורות ההומוסקסואליות, המציאות היא שלא ניתן לחסל את המשיכה המינית של אדם אל בני מינו (וכמובן גם לא את משיכתו לבנות המין השני, במידה והיא קיימת). נשמע שאתה לא שלם עם משיכתך לגברים ומחפש הוכחות והסברים תיאורטיים לכך שאינך הומוסקסואל, למרות משיכתך המינית לגברים. אני מניח שהחברים שהזכרת הם סטרייטים שחוששים כמוך מהומוסקסואליות (תופעה המוכרת כהומופוביה) ולכן גם מחזקים את ידיך בהכחשת משיכתך לגברים. אינך מציין האם בצד המשיכה לגברים קיימת גם משיכה לנשים, דבר שעשוי להשפיע על קבלת החלטה באשר לקשר זוגי, אך לדעתי ההסבר שאתה נאחז בו נועד להכחיש את משיכתך לגברים והעזרה המתבקשת היא בקבלת משיכה זו (עם או בלי משיכה לנשים שאינני יודע אם היא קיימת). כמובן, שכל עוד מדובר בפנייה בפורום הדברים הם בגדר השערה שיש לבדוק בייעוץ אישי ואחת ממטרות הפורום היא לעזור לאנשים לעשות את הצעד הראשון בכיוון זה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים