שאלה בנושא חלומות ומיניות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/01/2017 | 15:32 | מאת: יוסי

שלום דר! אני בן 17 ואני סטרייט אך בשבועיים האחרונים כבר פעמיים שהיה לי קרי לילה והיה לי חלומות הומוסקסואליים,באחד מהם הופיע החבר הכי טוב שלי שאין לי שום משיכה אליו,אף פעם אפילו לא חשבתי עליו בדרך כזאת. מה זה אומר?

שלום יוסי, אין כל קשר הכרחי בין תוכן של חלום ובין קרי לילה שבגילך הוא תופעה הורמונלית גרידא. כמו כן, אין בפסיכולוגיה פרשנות "סטנדרטית" וקבועה מראש של חלומות. ההתייחסות אליהם צריכה להיעשות (גם זאת בעירבון מוגבל) תוך דיאלוג המתקיים בין המטפל למטופל ובראש ובראשונה הקשבה של המטפל למה שהמטופל מבין בעצמו מהחלום. גם אין פירושו של דבר שבגלל החלום אתה צריך לפנות לטיפול. כל עוד בחיי המציאות אתה נמשך לבנות, אין כל סיבה לפקפק בהיותך סטרייט. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

02/03/2017 | 16:32 | מאת: יוסי

שלום דר, אני נאלץ לחזור על השאלה כי התופעה חוזרת פעם אחר פעם.מילא פעם אחת פעמיים אבל זה כבר מאוד מחשיד.בחיים האמיתיים אין שינויים.ממה יכולים חלומות כאלה לחזור ולחזור?אולי אני אובססיבי לנושא?

שלום יוסי, בגיל 17 ההורמונים מאוד סוערים וקרי הלילה הוא ביטוי לכך. אין כל קשר בין תוכן החלום ובין קרי הלילה. רק אם וכאשר תרגיש משיכה מינית לבנים בזמן הערות (לא בשינה ולא בחלום), יהיה מקום לדון באפשרות של משיכה לבני מינך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים