קשר שאין לי כוח אליו

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/04/2007 | 00:39 | מאת: דארן

שלום, רציתי להתייעץ איתכם לגבי המקרה הבא: לאחר זמן ממושך שלא היה לי קשר, וכל ניסיון שלי למצוא קשר באינטרנט הסתיים במיטה, ולא נמשך, הכרתי בחור חמוד, שבהתחלה מאד אהבתי את מראהו, ואת האופי שלו. הקפדתי לא לשכב איתו בפגישה הראשונה (ועד היום). העניין הוא שאני בן אדם שמתקרב לאט, ולוקח לי לזמן להתאהב (בעצם אפשר לומר שאף פעם לא ממש התאהבתי), בעוד שהבחור שהכרתי הוא בדיוק הפוך - הוא רוצה שניפגש כל יום (ולעיתים הוא לוחץ), ולפעמים גם פעמים ביום ( בבוקר - אני קם איתו - כי אנחנו ישנים יחד, ובערב שוב). אני מכיר אותו בסה"כ שבוע וזה מרגיש לשנינו כהרבה יותר - כנראה בגלל שנפגשנו המון. העניין הוא שבהתחלה התלהבתי ממנו וחשבתי שממש יש סיכוי שזה יצליח בנינו, ועכשיו אחרי שבוע כבר ממש ירד לי ממנו, ואין לי כוח אליו, לא בא לי לראות אותו, ואני מרגיש שאני צריך מנוחה (אתמול ראיתי אותו פעמיים, והיום התחמקתי). אני לא יודע אם לא בא לי עליו בגלל איזשהי הגנה שיצרתי כדי לא להיפגע מאנשים שמתקרבים אלי, או בגלל שבאמת הלחץ שלו מרחיק. אני מתלבט איך להמשיך איתו אם בכלל. הייתי רוצה קשר, אבל פשוט אין לי כוח למפגשים כה תדירים. מה גם שפתאום כל המשיכה שהיתה לי לבחור נמוגה כלא היתה. זה גם מעצבן אותי שתמיד הוא שואל אותי בסוף כל פגישה שלנו: "אז מתי אני רואה אותך שוב?, מחר? " מה דעתכם ? זה אני שחושש ממחויבות וקשר, ועלי להתמודד עם עצמי, או שזה פשוט מקרה של הכרות שאין בה קליק הדדי. תודה!

15/04/2007 | 09:35 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דארן, קליק כנראה יש, או לפחות היה ונעלם. שתי האפשרויות שאתה מעלה יכולות להיות נכונות ואינן חייבות לסתור זו את זו. יכול מאוד להיות שהבחור לא איפשר לך להתגעגע אליו ע"י משחקי התקרבות והתרחקות המקובלים בחיזור שבתחילת קשר ובמילים פשוטות יותר, המאיס את עצמו עליך. עם זאת, נשמע ששניכם סובלים מחרדת נטישה קשה - הוא משולל הגנות לחלוטין ונדבק אליך ואילו אתה, כמו שיפה אמרת, מגן על עצמך יתר על המידה ובכך אתה "נוטש" מראש כדי לא להינטש. כל קשר טומן בחובו מידה גדולה מאוד של תלות ותלות מתקשרת אצל כולנו לחוסר אונים, לפחד שאנו תלויים ברצונו הטוב של הזולת. כדי לדעת אם זה דפוס המאפיין אותך באופן בסיסי יש להכיר את היסטוריית הקשרים שלך עד עתה. נושא נוסף שיש להעלות על הדעת הוא הדימוי העצמי שלך. יש אנשים שמרגע שמישהו מגלה בהם עניין הם מאבדים בו עניין: http://giditherapy.com/shrink-friendly/a22.html ובכך בעצם משליכים את הדימוי העצמי הנמוך שלהם על בן הזוג. מכיוון שבתחילת הדרך נמשכת אל הבחור ומרגע שהוא הביע בך עניין אתה איבדת עניין, הייתי לוקח גם אפשרות כזו בחשבון. אני לא הייתי מציע לך לוותר, אלא להילחם על הקשר ע"י מציאת שביל הזהב שבין התמסרות מוחלטת שמאיימת עליך ובין הימנעות מוחלטת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים