האומנם?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/03/2007 | 14:45 | מאת: רועי

שלום אני גיי בן 27 שאלתי - מדוע גישת הפסיכולוגיים הגיי פרנדלי טוענת שנטייה מינית אינה ניתנת לשינוי? שהרי אין כל הוכחה מדעית שנטייה מינית אכן מולדת אלא ספקולציות בלבד יש אתר אינטרנט (חילוני) וגם קומונה הנקראים "אנשים משתנים" בה טוענים גייז (לשעבר?) כי הם שינו נטייתם המינית וכיום נשואים. (לפי שיטת טיפול בפסיכולוגיה הרפראטיבית). כמובן שביצעו שינוי זה מתוך בחירה ורצון לא להיות בחיים ההומוסקסואליים שבלאו הכי מתישים וקשים . בגילי למשל כבר נחשב ל"מבוגר" למרות שאני צעיר וכיצד ניתן לקיים מערכת יחסים עם גייז שמקדשים את הנעורים שמתישהו כולנו מתבגרים. איך ניתן לשרוד ולהנות במקום כזה .. כאשר בעוד כמה שנים כבר "לא יסתכלו עליי בכלל" וזאת למרות שאני נראה טוב ואף נראה צעיר לגיל ,גיל זה כבר עשוי לדחות פניות שלי להכרות. אני שם על כף המאזניים את מצבי ומבין שיותר משתלם לי להקים משפחה עם אישה וילדים שזהו בעצם רצוני , שכן ככל שהגיל במגמת עלייה כך הסיכויים לזוגיות קטנה ומסתכלים על הבנאדם כסוג ב. מה דעתך על מצבי הנוכחי ודעתי בנושא הנ"ל?

16/03/2007 | 20:51 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רועי, קראתי בתשומת-לב רבה את פנייתך. מעניין שלמרות ידיעותיך על תרפיה רפאראטיבית (הטיפול המתיימר לשנות את הנטייה המינית) והסתייגותך מעמדת המטפלים המצהירים על עצמם כגיי-פרנדלי (שהיא העמדה הרווחת בקהילה המקצועית הפסיכולוגית והפסיכיאטרית בכלל) - עשית את דרכך דווקא לפורום הזה, שהוא גיי-פרנדלי. טעות נפוצה היא לחשוב שאם תכונה היא מולדת היא אינה ניתנת לשינוי ואם היא נרכשת היא ניתנת לשינוי. ידוע לנו, למשל, שמופנמות היא תכונה מולדת ועדיין אפשר לעזור למופנמים המעוניינים בכך להפחית את החרדה החברתית שלהם באמצעות טכניקות התנהגותיות-קוגניטיביות שונות. לעומת זאת, משיכה לבני אותו מין - גם אם היא נרכשת - אינה ניתנת להכחדה. אם, בנוסף לכך, אין כל משיכה לבני המין השני, לא ניתן ליצור "יש מאין" ולהקנות להם משיכה הטרוסקסואלית. בין לבין, ישנם מצבי-ביניים שונים, שבהם על אף שאדם נמשך יותר לבני מינו אך נמשך במידה פחותה יותר לבנות המין השני, הוא יכול לבחור לממש זוגיות עם נשים משיקולי כדאיות כאלה או אחרים (זאת, למרות שיש כיום תאים משפחתיים אלטרנטיביים). אם אינך מוצא את עצמך בעולם ההומוסקסואלי ויש לך משיכה כלשהי לנשים, אתה יכול לבחור באישה כבת-זוג לחיים, אך אם אין לך משיכה כזו כלל ועיקר, לא ניתן, כאמור, ליצור יש מאין וסופך שתישאר קרח מכאן ומכאן. לא תוכל לפתח קשר מיני עם אישה ולתפקד איתה מינית רק מתוך "שנאת המן" (קשיי ההסתגלות שלך לעולם הגייז) בלי כל "אהבת מרדכי" (עוררות מינית עם נשים). התייחסות לנשים כאל מקלט מפני העולם ההומוסקסואלי לא תועיל לך. למרות הפופולאריות של הומוסקסואלים צעירים, שנים רבות של טיפול בגייז לימדו אותי שיש הומוסקסואלים צעירים ואטרקטיביים הסובלים מדיכאון קשה בשל נטייתם המינית ואילו יש הומוסקסואלים מבוגרים, המסוגלים לקבל את גילם בהשלמה, אשר מפיקים סיפוק והנאה מקשרים עם בני מינם (גם קשרים שהחלו בגילך ואף הרבה למעלה מכך). אם אינך נמשך כלל לנשים, דווקא מטפל גיי-פרנדלי יוכל לעזור לך למצוא את הפשרה ההולמת שתאפשר לך למצוא בן-זוג בתוך מה שנראה כג'ונגל בלתי-אפשרי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים