בת שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

22/06/2008 | 17:52 | מאת: יערה

שלום ליבי, שוטטתי ארוכות בפורום שלך והתחברתי לעצותייך.רציתי לשאול כמה שאלות הנוגעות להרגלי שינה (אלא מה..) יש לי תינוקת מקסימה בת שלושה חודשים, ישנה במיטה נצמדת אלינו,יונקת מלא,הלילות שלנו רגועים יחסית.במשך היום עדיין לא הקניתי לנו שגרה קבועה,כשהיא מתעייפת היא משמיעה צווחה כזו של רצון להירדמות ואז אני לוקחת אותה למנשא והיא נרדמת לעיתים מהר לעיתים אחרי "משא ומתן".אם אני מפספסת את הצווחה,אז היא נכנסת לבכי היסטרי ולוקח לי זמן רב להרדים אותה.היא לא לקוחת מוצץ ,ולא מצליחה להרדים את עצמה בכלל.השאלה שלי מאיזה גיל בערך היא תצליח לבד?האם עלי לעשות משהו או שזה מגיע ספונטני? קשה לי להתחבר לשיטות של מוצץ וחפץ מעבר שמציעים בטיפת חלב.אין לי בעיה להרדים אותה בעצמי אני רק לא רוצה לפגוע ביכולות שלה לעתיד. מה דעתך?

06/08/2008 | 11:09 | מאת:

יערה שלום ותודה על הפנייה, לקח לי זמן ממושך לענות משום שילדתי בעצמי וחזרתי להתלבטויות שאת מעלה כאן. נשמע שאתן מאוד מחוברות והיא אהובה ועטופה ומרוצה. עם בתי הגדולה לא היה לא מוצץ ולא חפץ מעבר והיא למדה לאט לאט להרדים את עצמה (ממש לאט :)) לדעתי האישית, הדבר לא פגע בה. יש הורים שמתעקשים יותר על מוצץ אבל בסופו של דבר יש את הילד ואת עולמו הייחודי והכל יסתדר, אין לי ספק בכך. רק טוב