גמילה מאצבע

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

15/05/2008 | 08:57 | מאת: אודי

שלום, יש לי ילדה פגית שנולדה בשבוע 26. כיום היא בת 10 חודשים, ילדתי מכניסה את האגודל לפיה במשך רוב שעות היום ולא עושה דבר אחר מלבד מציצת האצבע. אני מרגישה שמציצת האצבע מפריעה להתפתחותה. היא לא משתמשת ביד שבו היא מוצצת אצבע. כשאני מאכילה אותה בכפית אני נאלצת להחזיק לה את היד כדי שתאפשר לי להאכיל אותה, כשאני מציעה לה משחקים היא מושיטה בדרך כלל את היד השניה . אני חוששת שזה יעכב את התפתחותה ולכן אני מעוניינת לגמול אותה מהאצבע, ניסיתי להציע לה מוצץ אך היא זורקת אותו, אשמח לקבל עצות מה לעשות ואיך לא לגרום לה כעס ועצבנות. תודה

15/05/2008 | 21:25 | מאת:

אודי שלום ותודה על הפנייה, מה שאת מתארת עם התינוקת שלך אינו בתחום ההתמחות שלי. אני ממליצה מאוד לפנות למטפל או מטפלת שעוסקים בריפוי בעיסוק ובפיסיותרפיה לילדים משום שאם המצב יימשך יכול להיווצר הבדל בתפקוד בין שתי הידיים ובאופן כללי, זה יכול להשפיע על תהליך התפתחות השפה והתפתחות כללית. ממליצה על חווה שלהב באסף הרופא שלדעתי מכוסה על ידי רוב הקופות. יש לה הרבה מאוד שנים של ניסיון ולדעתי בהדרכה קצרה ניתן יהיה להנחות אותכם היטב. ככל שתתחילי מוקדם יותר לעבוד עם הבייבי כך ייטב. רק טוב