תינוקת בת חודשיים וחצי שאינה מחייכת ואינה ממלמלת

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

23/04/2008 | 17:00 | מאת: טטיאנה

שלום! בתי בת חודשיים וחצי נולדה בניתוח קיסרי אלקטיבי בשבוע 39 ויום במשקל 3300. מדובר בתינוקת הניזונה מהנקה מלאה, אשר עולה במשקל באופן תקין. נבדקה ע"י רופא בקופת חולים בגיל חודש בשל רעד קל בפנים ולא נמצאה שום בעיה (לדברי הרופא זה אמור לעבור בגיל חודשיים-שלוש), אך גם תופעה זו טרם עברה. בתי אינה מחייכת חיוך חברתי ורק לעתים נדירות מחייכת חיוך רפלקסורי המופנה לאנשהו. כמו כן, אינה משמיעה קולות מלמול ברורות ורק לעתים נדירות אפשר לשמוע קול קטן של "הוו" או "אוו" (רק מספר פעמים ספורות ביום). בנוסף, לא עושה פרצופים, גם כאשר יש גורם המפריע בסביבה (לדוגמא, כאשר נכנסת לאמבטיה למים חמים יותר, היא רק מקשיחה את השרירי הגוף וללא כל הבעה על הפנים). אני מאוד דואגת ולאחרונה קראתי על מחלת אוטיזם וזה הכניס אותי ליותר לחץ. מבקשת התייסות בנושא והמלצות מה כדאי לעשות ומתי. תודה

24/04/2008 | 19:40 | מאת:

טטיאנה היקרה שלום ותודה על הפנייה, החששות שאת מעלה דורשים התייחסות של רופא ילדים מוסמך. הייתי מאד ממליצה אם יש ברשותך מצלמה לתפוס את התינוקת שלך בכמה רגעים - לא חלילה ליצור רגעים כאלה - רגעים שבהם היא מראה חוסר נוחות ומראה התקשחות של שרירי הגוף ללא הבעה של הפנים. לפעמים במיוחד בתינוקות מוד קטנים קשה להתייחס אם אין תיעוד כי מה שרואים מול העיניים זו תינוקת מתוקה... האם זו ילדה ראשונה שלך? האם יש לך מישהו או מישהי קרובה מתחום התפתחות הילדים?מישהו שיכול להיות עין אובייקטיבית ולהגיד לך מה הוא/היא רואה? האם הבכי של התינוקת שלך הוא זהה בכל המקרים? האם את יכולה להבדיל אם זה בכי של חוסר נוחות, של עייפות, של רעב או שהוא נשמע מונוטוני? האם עברתם בדיקת שמיעה של הילוד בבית החולים? השאלות שלי יכולות להפחיד אבל בסך הכל אמורות לתת לך איזשהו כלי יותר אובייקטיבי - כהורים במיוחד בפעם הראשונה אנחנו מאוד מאוד מאוד חרדים ליצורים הקטנים שלנו. יכול להיות שאת רואה הכל שחור ובעצם זה ממש לא המצב. חיוכים רפלקסיביים מתועדים בדרך כלל בסביבות גיל שלושה חודשים, מלמול - תלוי מה את מגדירה כמלמול - מלמול רצוני, בהגדרתו מתחיל מאוחר יותר וכו'. אני חושבת שאת צריכה לבדוק את הדברים כמה ימים ואם אפשר לתעד ואחר כך לגשת לרופא ילדים. גם בטיפות חלב יש שעות קבלה שבועיות של רופא ילדים ואת יכולה להתייעץ עם האחיות והרופא. רק טוב