בעיות שינה אצל פעוט בן שנה וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

15/01/2008 | 11:35 | מאת: עמית

שלום, בני בן השנה וקצת... מתעורר תכופות, תכופות מאוד, לעיתים כל חצי שעה שעה במהלך הלילה. בשעות המוקדמות יותר של הלילה אני יושבת ליד מיטתו, מלטפת אותו, נותנת לו מוצץ, ולרוב הוא חוזר לישון מהר מאוד. אך לאחר חצי שעה שעה מתעורר שוב. לעיתים אני גם שומעת תוך כדי שינה בכי, אבל הוא אינו מתעורר ממנו. לקראת שעות הלילה המאוחרות יותר בסביבות חצות והילך מתעורר שוב ושוב עד שאני מתייאשת ולוקחת אותו לישון איתי. וגם אז הוא מתעורר שוב ושוב. ניסיתי את השיטה הרגועה והסבלנית של ישיבה ארוכה ליד המיטה, חיבוק, נשיקה, ליטופים. נוצר בי הרושם שהוא פיתח תלות בישיבה שלי לצידו והוא לא יכול להרדם לבדו. וקורה שאני כבר כל כך עייפה עד שאני נרדמת על הספה שלצידו ומבלה שם את כל הלילה מפחד שיתעורר שוב ואצטרך לקום מהמיטה שלי ולגשת אליו. יש לי מספר שאלות בנושא, מעבר לעצה שאני אשמח לשמוע לפיתרון הבעיה: 1. האם כאבי שיניים נמשכים למשך תקופה ארוכה? ואם כן האם הם מציקים להם כל לילה, במשך כל הלילה? 2. מה הבעיות הפסיכולוגיות שיכולות להפריע לו לשינה רציפה ועמוקה? אני בדרך כלל אמא רגועה וקשובה כלפיו. אבל הנדודי שינה שאני סובלת מהם גורמים הרבה מאוד עצבים וחוסר שלווה. מעבר לכך שאני צוברת עייפות כרונית שגורמת לי להרדם בכל פעם שאני מתיישבת למנוחה, ותשישות נוראית שמפריעה לי בתפקוד בעבודה, בלימודים, ובתפקודי בבית ומול בני היקר. זקוקה לעצה דחופה. תודה מראש.........

18/01/2008 | 10:16 | מאת:

שלום לעמית ותודה על הפנייה, יש לי תשובה ארוכה ארוכה אלייך אבל אתחיל בחשוב מכל, את צריכה עזרה. חברה, אמא, אחות, שכנה. את צריכה לישון. ההתנהלות שאת מתארת היא מאד קשה לאורך זמן ובסופו של דבר את הופכת להיות חסרת סבלנות ועצבנית ועייפה כרונית -מה שבוודאי לא תורם לך וגם לא לבייבי... אמשיך את תשובתי מאוחר יותר ובכל מקרה, את מוזמנת לבדוק את תשובותיי בפורום משום שעניתי על כך מספר פעמים. את צריכה להחליט מה את עושה מכאן ומה את רוצה כמטרה. הדברים ייקחו זמן ולא ייפתרו בהינף של שרביט. לשם כך צריך קצת לנוח לפני שמקבלים את הההחלטה מה שמחזיר אותי להמלצה על עזרה לפחות זמנית רק טוב

23/01/2008 | 10:29 | מאת: עמית

תודה רבה על התייחסותך לפנייתי. לשימחתי הרבה הלילות האחרונים היו קלים יותר והוא ישן יותר שעות בין יקיצה ליקיצה. אין לי אפשרות לקבל יותר עזרה ממה שאני מקבלת כבייביסיטר פעם בשבוע אחר הצהריים. ולכן, אני זקוקה אולי לפיתרון מה יאפשר לילדי היקר לישון יותר בנחת. מה שמטריד אותי יותר הוא מה בעצם מפריע את שנתו. האם הוא סובל מחלומות רעים, האם הוא מפוחד, ומה בעצם עובר עליו. תודה רבה, עמית