התעוררויות תכופות בלילה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

22/12/2007 | 22:41 | מאת: תמי

ערב טוב, ביתי בת 6 חודשים כמעט, יונקת וטועמת מוצקים ונרדמת על הציצי על פי רב.. (לעיתים גם במנשא עם מוצץ אם אנחנו בדרכים) בתקופה האחרונה התחילה את הלילות במיטתה ועברה לקראת הבוקר למיטתי שם נרדמה בהנקה - בטן לבטן.. אך מפאת הצפיפות הצמדתי את מיטתה למיטתי והוצאתי את הסורג וכך היא ישנה בעצם לידי.. בלילות האחרונים היא מתעוררת כל שעה בערך - מחפשת ציצי כדי להרדם וחוזרת לישון.. אינני מבינה מדוע היא מתעוררת? לא בכל התעוררות היא אוכלת.. אבל אם אני מנסה לשחרר את הפיטמה מפיה היא מיד מתעוררת ומחשש שמא תתעורר לגמרי אני חוזרת אליה מיד וחוזרים לישון וחוזר חלילה.. זה נורא מעייף!!! קשה לי ללמדה לישון ללא ציצי (בעבר הרדמתי אותה עם מוצץ ומצאתי עצמי מטלטלת אותה בלי סוף עד שעייפתי מהדרך הזו..) - הציצי הפך להיות המרדים האידיאלי, אך בלילות שכאלה פתאום זה הופך קשה.. מדוע היא מתעוררת? האם בגלל הקרבה אלי? חלומות? רעב? האם מישהי מנסיונה הרדימה את תינוקה עם ציצי ויכולה לדווח על עתיד ורוד אפשרי? או שמא עלי "לחנך" ומהר.. הדילמות קשות. וגם העירות בלילות. ואולי זו רק תקופה ואם אתייחס אליה בסבלנות היא תחלוף? הרי עם הקטנטנים האלו הכל משתנה כל כך מהר כל הזמן.. תודה על ההקשבה והתמיכה..

27/12/2007 | 20:57 | מאת:

שלום לתמי ותודה על הפנייה, הנושא שאת מתמודדת איתו אינו בתחום התמחותי. שאלת על ניסיון אישי ותשובתי נובעת מכך. אין פלא שאת עייפה מאד. קודם כל אם ישנה אפשרות הייתי מבקשת עזרה. אני בטוחה שעם אחרים התינוקת לא ישנה עם הציצי בפה... אפשר להשאיר לידה חולצה עם הריח שלך. נשמע שאת מפתחת אצלה הרגל מסוים ולדעתי האישית שוב, במקרה הספציפי הזה הייתי מנסה לראות ולבדוק מה אפשר לעשות בכדי להפסיק את ההרגל. היא מחפשת חפץ להקשר אליו ומה יותר טוב מ"חפץ" חם אהוב וטעים במקרה הצורך? לא משנה מה הדרך שבה תבחרי את מראש צריכה להכין את עצמך ששינוי לוקח זמן - מספר שבועות לפחות! כך שאם תחליטי להרגיל אותה למוצץ, אל תרימי ידיים אחרי שלושה ימים כי זה יהיה לא הוגן ולא עקבי כלפי הקטנטונת שלך. אמא בטח "מבולבלת"... תנסי לארגן עזרה ב"מעבר" כי הלילות האלה מתישים וקשים וברור שהפעולות שלנו נובעות מהמקום הכי טוב ואוהב ומגונן אבל לפעמים צריך גם להרים את הראש מה"הווה" ולראות מהם הצעדים הבאים - את רואה אותה ממשיכה בהרגל הזה בעוד חצי שנה? את צודקת שהם משתנים ויכול מאד להיות שהיא מצמיחה שיניים - אפשר לנסות להבחין בכך אם החניכיים שלה מעט אדומות ו/או נפוחות היכן שהשיניים הקדמיות צריכות להיות ממוקמות ובשעות הערות היא מנסה להכניס כל דבר לפה אבל באדיקות יתר. לא ציינת שהסביבה השתנתה אז יצאתי מנקודת הנחה שלא התרחשו שינויים גדולים בחודש האחרון שאפשר לשייך אליו התנהגות יותר "נצמדת" הייתי בודקת עם עצמי את האפשרויות שאני רואה כסבירות ובוחרת את העדיפה ומתמידה בה. רק טוב

18/05/2008 | 21:15 | מאת: עירית לוי

שלום רב!!! בני בן חודש+9 הוא בכלל לא רגוע בלילות לפעמים הוא פורץ בבכי היסטרי ולא מפסיק לבכות. רציתי לדעת ממה זה נובע אגב אני מביאה לו לאכול מחליפה לו אז ממה הבכי ההיסטרי הזה תודה וערב טוב!!