שינת התינוק

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

28/10/2007 | 10:38 | מאת: מושית

שלום, תינוקי בן 4 חודשים, יונק בלבד, הוא מתעורר במהלך הלילה 3 פעמים לאכול, האם זה הרבה? האם הוא כבר צריך לישון לילה רצוף? הוא לא ישן הרבה גם במהלך היום , תנומות של בערך חצי שעה מידי כל שלוש שעות, האם זה בסדר?

30/10/2007 | 01:10 | מאת:

מושית שלום ותודה על הפניה, אתמול שאלו אותי על נושא השינה וחייכתי מאוזן לאוזן. אני חושבת שאין נושא המעסיק הורים יותר מנושא השינה גם בגלל שאנחנו מאוד סובלים ממנו (אם משווים את איכות השינה במהלך ההריון או לפניו). המשפט "ישן כמו תינוק" הוא סוג של קלישאה בעיני. רבים מהם לא ישנים טוב. יש הורים שהיו מתחלפים איתך בשלב כזה או אחר בגלל התעוררויות מרובות יותר ו/או חוסר שינה במהלך היום וכו'. לכלל תינוק יש מרכיב אופי ויש מרכיב "הורי" או סביבתי. לגבי התינוק הקטן שלך, את יכולה לעלעל בשאלות בפורום וללראות שאני מתמידה בכך שאת צריכה להחליט (יחד עם בן הזוג תמיד עדיף) מה הגישה שלכם לעניין השינה. הרבה הרבה הרבה יותר קל להחליט בשניים ועדיף אחרי שנחת קצת. אפשר לחלק את הלילה. ה"צריך" לישון לא ממש עובד כאן. תנסי להבין מה מונע ממנו לישון יותר במהלך היום (רעשים למשל, יש תינוקות ערניים יותר מאחרים הקופצים למשמע כל רחש, יש כאלה שלא נרדמים כי מפחדים "לפספס" ויש כאלה שאנחנו מפספסים את חלון ההזדמנויות שלהם בדרך אל השינה המובטחת). בדרך כלל אפשר להאריך מעט את שנת הצהריים אם מחזיקים להם את היד בשלב ההתעוררות או נותנים להם להרגיש אותנו קרוב. מקווה שעזרתי רק טוב