אכילה בשעות הלילה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

06/09/2007 | 23:57 | מאת: שלי

יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים - היא עדיין אוכלת בלילה , היא קמה בין 2-3 בלילה ורק כדיי לאכול וחזרת לישון, אני כבר לא ישנה שנה וחודשיים כמו שצריך וזה מפריע לי ביום אני בקושי יכולה לתפקד, ניסיתי להוסיף לה תוספות לסימילאק כמו אורז, קורנפלור, שיבולת שועל, וכו. ניסתי לתת לה מים אבל ברגע שהיא טועמת את המים היא זורקת את הבקבוק ומתחילה לבכות וגם על הדרך כבר להתעורר ובכלל הלך לי הלילה. לפי מה שאני רואה היא ממש לא זקוקה לאוכל , היא לא רעבה ,היא אוכלת מאוד יפה (גם בגן) זה פשוט "כוחו של הרגל" - אבל לי קשה כבר עם ההרגל הזה , אני בהריון שוב בחודשים הראשונים, ואני גם ככה עייפה, האם יש לך איזשהו פתרון? אשמח לדעת - תודה שלי

07/09/2007 | 09:37 | מאת:

שלי שלום ותודה על הפנייה, אני רוצה להפריד בין שני דברים. את מאד עייפה בזמן הזה, באופן הכי טבעי שיש. את זקוקה לשינה שלך. באותה נשימה, צריך להבהיר לילדונת שהגיע זמן לישון במהלך הלילה. הפתרון היעיל ביותר לדעתי היא קבלת עזרה ממישהו קרוב - מישהו שיקום במקומך לילדה. אם יש לך אחות צעירה או בן הזוג שיכול להרתם לעניין. צריך להיות מאוד ברורים לילדה ואין הדבר אומר לא נחמדים. שתיכן זקוקות למישהו שיקום אליה בלילה וייתן לה מים, או אם היא מתעקשת יקטין כמויות לאט לאט ותוך חודש היא כבר אמורה לישון עצמאית. אם היא בוכה שירים אותה על הידיים, יחבק וינשק ויגיד משפטים כמו מאד אוהבים אותך אבל עכשיו זה זמן לישון. את מצידך צריכה להיות מספיק חזקה ולדעתי זה יעשה טוב לכולם. אני מקווה שזה אפשרי אם לא אחזור אלייך אחרי שאתיעץ. רק טוב