שפת התינוק?ת שלנו

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

03/09/2007 | 05:24 | מאת: דנה

שלום, ביתנו בת כחודשיים וחצי. בהיותה בת 4 שבועות זיהינו כי כשהיא מציינת "מ?ה" - היא מעוניינת לאכול (לינוק) או למצוץ מוצץ (כלומר פעילות שפתיים). (התגלית הראשונה אגב היתה הודות לבן זוגי שיש לו שמיעה מוסיקלית מעולה וזיהה זאת - אני אפילו לא חשבתי לחפש...) לאחר מספר שבועות היא הוסיפה גם "ב??ה" שגם מציין את הנ"ל (מדובר בעיצור הנהגה גם הוא בשפתיים, לכן אני מוצאת הגיון שמ?ה וב??ה מציינים אותו דבר) ובמקביל גילינו ש - "ג?ה" ו-"ר?ה" (שהינם גרוניים) מציינים צורך בגרעפס או פעילות מעיים תקועה. אנחנו מאוד מרוצים מה"תגליות" הנ"ל, כי באמת קל לנו לזהות את רצונותיה של ביתנו לפני שתוקפת אותה "סופת הרעב" ומצליחים להקל עליה במהירות כשמופיעים כאבי בטן. יש לציין כי ההגיה שלה את ההברות הנ"ל הינה ברורה ביותר. שאלותי: 1.האם יש עוד עיצורים שניתן לזהות? מה הם יכולים עוד לסמן מלבד רצון לאכול/למצוץ ולהוציא גרעפס/גזים ? 2.עד איזה גיל תשתמש התינוקת ב"שפה" זו? האם בגיל מסוים תוחלפנה ההברות הפשוטות יחסית בהברות מורכבות יותר? 3.האם מדובר ב"שפה" שנכונה לכל התינוקות? אני נמצאת במספר חוגים עם עוד אמהות, אך הן לא נתקלו ב"שפה" אצל ילדיהן (אבל גם לא חיפשו). יש לציין כי המדריכות (שהנן גם מדריכות הנקה) דוקא כן מכירות את ה"שפה" אך אינן יודעות להרחיב עליה. 4.היכן ניתן לקרוא על כך עוד? תודה

04/09/2007 | 00:15 | מאת:

שלום לדנה ותודה על הפנייה, יש קישור מצד שמאל על הנושא תחת הכותרת: שפת תינוקות - מסתבר שזה אומר משהו. אשמח אם תחזרי אליי עם שאלות, דיברתי עם אוניברסטת בראון שקידמה את העניין כמובן, לאחר שהרפלקסים מתפתחים - לפחות בעיניי ההתקדמות הטבעית משם היא סימנים קלים שמאפשרים להם להביע את רצונותיהם באופן ברור לא פחות רק טוב