התחיל להתעורר בלילה לאוכל - מה לעשות?ו

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

15/08/2007 | 08:38 | מאת: גלית

שלום. בני אלון, בן 9 חודשים. עד לפני כמה ימים הוא היה הולך לישון ב-20:30 בערך וקם בסביבות 5:00 לבקבוק וחוזר לישון לעוד כשעה. בימים האחרונים הוא התחיל להתעורר הרבה יותר מוקדם. בפעמים הראשונות זה היה ב - 04:00 לפנות בוקר ושום דבר אחר חוץ מהבקבוק שלו לא היה מרגיע אותו ומחזיר אותו לישון ואז הוא קם סופית בסביבות 06:30 . מכיוון שמדובר היה בהבדל של שעה מהשעה הרגילה לא עשינו מזה עניין ופשוט נתנו לא בקבוק והוא אכל ומיד חזר לישון ואפילו קם מאוחר יותר. חשבתי שאולי האוכל לא מספיק לו וניסיתי להוסיף לו דייסת שיבולת שועל אבל הוא לא כל כך רוצה לאכול את זה וגם ככה המנה שלו לפני השינה היא מנה מאוד גדולה של 300 CC כך שאני לא חושבת שהוא באמת רעב. (במשך היום המנה שלו היא 180CC. הוא עדיין לא מסודר עם אכילת המוצקים). הלילה, הוא קם ב - 2:30, צורח לאוכל. לקחתי אותו וניסיתי להרגיע אותו עם בקבוק המים שלו. הוא לא נרגע בהתחלה אבל בסוף חזר לישון אבל קם שוב ב - 03:30 שוב צורח לאוכל. האינסטינקט שלי אמר לי שזה לא רעב ולכן הוא צריך להבין שלא מקבלים אוכל באמצע הלילה אז החזקתי אותו וחיבקתי אותו תוך כדי שהוא צרוך ובועט. הוא לא נרגע ורק אחרי שהבכי התיש אותו הוא הפסיק להיאבק. החזרתי אותו למיטה וליטפתי אותו. הוא ניסה לקום עוד כמה פעמים ואני פשוט החזרתי אותו למצב שכיבה והמשכתי ללטף עד שראיתי שהוא נרגע ונרדם. אחר כך, הוא קם לאוכל ב - 06:30 וחזר לישון. כרגע, הלב שלי ממש נקרע, אני ממש לא יודעת אם פעלתי נכון. בדרך כלל אני סומכת על האינסטינקט שלי אבל כאן הוא צרח כל כך חזק שזה פשוט מבלבל אותי (הוא תינוק שיודע לצרוח חזק ועומד מאוד על שלו). אני מפחדת שאני גורמת לו לנזק כל שהוא מבחינת הביטחון העצמי או במשהו שקשור לאוכל. אשמח לכל התייחסות. תודה מראש. גלית.

17/08/2007 | 10:18 | מאת:

גלית שלום ותודה על הפנייה, יש לתינוקות קפיצות גדילה, יש להם כאבי שיניים, יש להם כאבי גדילה. יש הרבה סיבות להתעוררויות מרובות בלילה. יש כאלה הטוענים שמבחינה קוגניטיבית זה הגיל להתפתחות מוחית מואצת של מערכת הזכרון וזה הגיל שבו הם מתחילים להתעורר ולהרכיב חלומות. גלית השאלה שאת שואלת אותי קשורה במהותה לסגנון הורי. בכל מקרה הייתי בוחרת דרך פעולה מסוימת ומנסה אותה למספר ימים. אם את מרימה אותו ומרגיעה אותו ואיתו בכל התהליך הזה אין פה "פגיעה" והרי ברור שהילד לא יישאר רעב. הוא יאכל יותר בבוקר ובצהרים ובערב. רק טוב