שיניים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

07/08/2007 | 23:09 | מאת: קרן

הילדה שלי בת ארבעה חודשים, שתי השיניים הראשונות (למטה) בקעו לפני שבוע. הן בחוץ וכעת הן צומחות. הילדה בשלושת הימים האחרונים עצבנית נורא, היא לא מוכנה להיות לבד עם עצמה לשנייה ומנג'סת כל הזמן, הבכי שלה נוראי ועצבני ושום דבר לא מרגיע אותה (חוץ מציצי). אני מרגישה שהיא כל הזמן מוטשת! האם זה תופעה מוכרת של שיניים או שמשהו אחר מציק לה כי היא ממש לא היתה ככה עד עכשיו! אני ממש לא יודעת מה לעשות!

08/08/2007 | 03:57 | מאת:

קרן שלום ותודה על הפנייה, נשמע שהילדונת שלך מקדימה בצמיחת השיניים. מומלץ לראות רופא שיניים לילדים ולהתחיל צחצוח. לגבי ההתשה של התינוקת שלך, לצערי מלבד אלחוש מקומי של הכאב במשחות כמו טי-ג'ל אין ממש מה לעשות. הייתי רואה רופא ילדים כדי להיות שקטה שהכל בסדר, אם אפשר תבקשי לקבוע תור מוקדם מאוד כדי להיות ראשונה כי בכל זאת הקטנטונת שלך עדיין מאוד קטנה ואת לא רוצה לשבת איתה בחדר עם המון ילדים שחלקם חולים. אני מבינה שהיא עולה בעקומות המשקל והכל תקין ורק עניין השיניים מפריע. יש גם נשכנים ששמים במקפיא ויש גם מוצצים שאפשר להציע לה. ממליצה אם תוכלי לבקש עזרה מחברה משפחה או מישהו שאת סומכת עליו לנוח קצת כי נשמע לי שגם את מותשת מאוד באופן טבעי מהמצב. קצת שינה תהפוך הכל לטוב יותר. שיהיה רק טוב