מוצץ

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

07/08/2007 | 00:31 | מאת: אולגה

שלום רב, יש לי ילדה בת 3 וחצי כמעט,והיא עדין עם מוצץ כיון שקראתי מאמר שעדיף שהילד חזרוק את המוצץ לבד ולא לקחת בכח כיון שהילדיפם קשורים פסיכולוגית למוצץ.. אך היא כבר גדולה ומידי קשורה אליו, וגם זה יכול להרוס את השיניים,אז רציתי לדעת מה עלי לעשות? (אולי זה לא הפורום המתאים,אז אם תוכלי בבקשה תגידי לי לאן לפנות) בתודה מראש!

08/08/2007 | 04:03 | מאת:

אולגה שלום ותודה על הפנייה, ענינו מספר פעמים על הנושא אבל בגדול יש היום מגוון של מוצצים אורתודנטיים שלא מזיקים או משפיעים במידה מועטה על מבנה הפה. יש לא מעט הטוענים שזה עדיף על מציצת אצבע. שימי לב מתי היא מוצצת את המוצץ ונסי להפחית את המקרים בהם זה לא נובע על רקע של קושי שלה והשאירי את זה "בסביבה". יש המון סיפורים על תהליכי פרידה ממוצצים, טקסים להשכיב לישון את המוצץ שאסור להפריע לו עכשיו, פרסים על כך שלא נוגעים בו וכו' אבל הרבה ממליצים לא להתעקש יותר מדי כי בדרך כלל ילד זקוק לחפץ מנחם. הייתי בודקת אצל רופא שיניים לילדים, מקפידה על צחצוח ומקדישה לנושא חודש נניח שבו את צופה על הילדונת איך הדברים מתקדמים ובאמת איך היא נגשת למוצץ. תחליטי בזמן הזה את הגבולות שאת קובעת לעצמך להצלחה. סך הכל זה לא סוף העולם ואין צורך להרים על זה מלחמות. כשהגבולות שלך יהיו ברורים ואת תהיי עקבית בתגובות לגבי המוצץ זה כבר חצי הדרך. מקווה שעזרתי ואת בכל מקרה מוזמנת לבדוק תגובות קודמות על הנושא. רק טוב

06/10/2007 | 20:53 | מאת: בלהה

היא כבר גדולה מאוד למוצץ,ופשוט מדברים אליה ומסבירים לה כבר שהיא גדולה ויפה וחזקה וכבר לא תינוקות קטנהוזה שיך רק לתינוקות שלא יודעים לדבר וללכת יפה כמו שהיא הולכת ורצה וקופצת ,,ובגלל שהיא גדולה אז היא כבר לא צרכה יותר את המוצצי שלה ושתגיד לו תודה תתן לו נשיקה ותלך לזרוק אותו לפח ,,כי היא גדולה וחכמה ומבינה והיא צרכה לאשר ,,שהבינה וזה נכון כל מה שאמרת לה ואז את שולחת אותה מרצונה הטוב לפח בעידודך או בלוויתך,שתזרוק את המוצץושתגיד לו אני כבר גדולה ולא צרכה אותך יותר ,אני לא תינוקת,ואז תמחאי לה כפיים,תנשקי אותה ותתני לה משהוא טעים לאכול או שתקני לה איזה משחק במקום לפיצוי ולהראות לה הזדהות עם המעשה הבוגר שעשתה,,וכמובן לספר לאבא,,,איזה ילדה גדולה שזרקה לבד כי היא כבר לא תינוקת ,,,ולשמח אותה ולהלל על הביצוע ,,ככה היא תצטער פחות כי היא קשורה היתה למציצה ,,,וזו באמת לעבור לבגרות,,במידה ודיברת ועשית והיא עוד לא בשלה לזה ,,אז לחכות שבוע ולחזור עך השטיפות מוח וזה פועל מנסיוני ,,,בהצלחה