תינוקת בכיינית

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

13/07/2007 | 17:27 | מאת: שירי

שלום, אני שואלת על תופעה לא רגילה שנתקלתי בה. אחייניתי בת 4 חודשים מתפרצת בבכי היסטרי בכל פעם שהיא פוגשת דמיות שאינם הוריה. אף אחד לא יכול להשגיח עליה,להחזיק אותה לרגע קט... היא צוווחת בלי הפסקה עד שהוריה מגיעים ואז היא נרגעת בידיהם מחייכת וכו... תופעה זו חדשה לנו לחלוטין. האם יש הסבר לעניין?? תודה רבה מקרב לב,שירי.

15/07/2007 | 11:15 | מאת:

שירי שלום ותודה על הפנייה, לא מכירה תופעה כזו במשפחות רגילות ובדרך כלל באמת לא בגיל כה צעיר. הייתי מנסה לקחת מהאימא חולצה שספוגה בריח שלה ולשים על מישהו אחר ולקחת את התינוקת אליו/אליה ולראות את התגובה. תגובות כאלו מתועדות במקרים של התעללות ולא נראה לי שזה המקום. האם היא חוותה טראומה כלשהי? שהתה ממושכות בפגיה? אני שואלת כמה שאלות ואלו הם רק כיוונים שצריך לבדוק/לפסול. אין בכוונתי אלא לנסות להאיר כמה דברים. האם התינוקת עוקבת היטב אחרי תנועה. למשל כך שאימא תחזיק אותה ויהיה צעצוע צבעוני שמישהו יחזיק מולה ויזוז מצד לצד באטיות. האם היא ממצמצת כשמוסט וילון לאחר הלילה? מתי לאחרונה הייתה בטיפת חלב? עכשיו היא צריכה להיות שם לביקורת לפי גילה המתואר. תזונה מלאה ותקינה יחד עם עלייה בעקומות הגדילה? יש התנהגויות אחרות שאת מייחסת לתינוקת שמדליקות לך נורות אדומות? בכל מקרה, לדעתי עומדות שתי אפשרויות בפני המשפחה ואלו הן לנסות להרגיל אותה באופן הדרגתי מאד לאנשים במעגל המשפחתי המצומצם ו/או עזרה. כל פעם לשהות זמן ממושך יותר ולהגדיל את הכמות ב-10 דקות לכל היותר לכל יום. ה"טריק" עם החולצה או פריט הלבוש חשוב כי כך היא מתרגלת ל"ערבב" ריחות ולמעשה לקבל אנשים חדשים. האפשרות השנייה היא לתת לבייבי זמן ולא להרחיק אותה מההורים בתקופה הקרובה ולא לנסות להעביר אותה לידיים אחרות. מה שעולה לי עכשיו במהלך הכתיבה שבכלל אולי היא מהתינוקות שמסתגלים מאוד קשה לשינוי ובכל מקרה, מעבר לידיים אחרות צריך להיעשות רק לאחר דקות ארוכות של שהייה משותפת. צריך לנסות זאת. אם זו התנהגות יחידה הייתי עוקבת אחריה ומנסה לראות את המצב בעוד כחודש יחסית להיום. בכל מקרה מאחלת רק טוב.