התינוק לא נרדם לבד........

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

30/06/2007 | 15:23 | מאת: שלי

הבן שלי בן חודשיים והוא אינו מוכן לישון באמצע היום. הוא לא נרדם אף פעם לבד בעצמו תמיד בידיים שלי או של בן זוגי. כאשר אני שמה אותו במיטה הוא צורח מבכי. ניסיתי מספר שיטות שקראתי ע"מ להרגיל אותו למיטה שךלו אך לשוא.(כולל השיטה של "הלוחשת לתינוקות". הילד פשוט אינו מרגיש בטוח במיטה שלו והוא אפילו "חרד" כאשר אנו מתקרבים למיטה. גם אם הוא על הידיים שלי לוקח לו כמה דקות של בכי היסטרי עד שהוא נרדם. הילד כמעט ואינו ישן במהלך היום, מקסימום 3/4 שעה ברציפות וכן התפקוד שלו ירוד. יש לציין כי לפני שבועיים הוא כן נרדם במהלך היום אפילו ליותר משעתיים ברציפות. בערב הוא כ"כ עייף כך שהוא נרדם על הידיים די בקלות (לפעמים כמו בצהריים מלווה בצווחות). אני ממש חסרת אונים ואיני יודעת מה לעשות בנידון. אשמח לעזרתך.

01/07/2007 | 01:31 | מאת:

שלום לשלי ותודה על הפנייה, כדי שאוכל לענות כמיטב יכולתי אני צריכה להבין ממה הוא ניזון, אילו כמויות ואיך הוא בעקומות המשקל. מלבד זאת, הטריק האהוב עליי אם את יכולה לקיים אותו הוא לישון עם הילד - מיטה עם מגן כמובן - בצהריים. מבטיח שינה עריבה לך ולתינוק. יתרה על כך, מנגנון השינה שלהם בגילאים אלה סובב סביב 45 דקות ואם הוא ישן אז כדאי להיות לידו לאחר 40 דקות ושירגיש אותך - אם בידך המונחת עליו או בקרבתך. זה יעזור לו לשקוע בשינה עמוקה יותר. כשהם נרדמים לוקח להם כ-20 דקות להרדם "באמת" מלבד בעייפות גמורה כך שתמיד שווה להשאר עוד קצת כדי לוודא שהוא אכן נרדם. ואגב, לוקח להם זמן ללמוד להרדם לבד. לפחות מניסיוני. אשמח לשמוע ממך ורק טוב