תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

19/06/2007 | 14:32 | מאת: דפנה

שלום. רמ רציתי לשאול לגבי תינוק בן 5 חודשים .הוא מחייך ןאף צוחק בקול רם הוא עוקב אחרי דברים הבעיה היא שהוא לא כל כך מגיב לצעצועים הוא מדי פעם אוחז אותם אך לא תמיד הוא גם יכול סתם להסתכל ובכלל לא לנסות ולגעת בהם.יש לו חגורת כתפיים חלשה ואנחנו מתחילים בפזיוטרפיה האם חוסר עניין במשחקים יכול להעיד על בעית תקשור כלשהי?אשמח לתשובתך.

19/06/2007 | 21:37 | מאת:

שלום לדפנה ותודה על הפנייה, לדעתי תמיד כדאי לבדוק דברים וכמה שיותר מוקדם. אני משערת שהוא תינוק ראשון שלך אבל הייתי מנסה לתעד שלושה ימים שלו ולראות אם אכן הוא מגיב על דברים מסוימים ועל כאלה שלא. דברים כאלו יכולים לנבוע מהרבה מאוד סיבות כמו גרייה חושית חזקה/.חלשה מאוד וגם מוטוריקה שלא הבשילה עד הסוף. אין תחליף לאיש מקצוע שיראה את הבייבי אבל צריך גם לתת לו כלים להבין את הבעייה וזה התיעוד. הדבר הטוב ביותר אם יש באפשרותך היא לצלם שעת משחק שלו ועם זה להגיע לרופא הילדים או למרפאה בעיסוק שמתמחה בגרייה חושית וצריך להתעקש על ההתמחות הזו. בכל מקרה, הייתי מנסה לחשוף אותו למגוון של מרקמים קשים ורכים, מחוספסים וגרומים, ועוד עוד לראות מה הוא אוהב ומעדיף ומה מפריע לו או שהוא אדיש אליו. רק טוב