חוסר השמעת קולות לגירוי

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

19/06/2007 | 10:14 | מאת: אני

שלום,ביתי בת 3 חודשים בדיוק, אינה מצליחה להשמיעה קולות לגירוי- אה, או וכו'...אני מרבה לדבר איתה היא מחייכת, מזיזה את הרגליים והידיים פותחת את הפה ולא מצליחה "לענות" ,היא שקטה ורוב היום היא ישנה , בזמן המועט שהיא ערה היא עוקבת אחרי המובייל, האוניברסיטה, ומאד סקרנית, אציין גם שביתי האמצעית היתה בדיוק כמו התינוקת ובערך בגיל 6 חודשים החלה לקשקש ,אני מאד דואגת , נא תגובתך, תודה!

19/06/2007 | 21:43 | מאת:

שלום לאני ותודה על הפנייה, האם ביתך הגדולה יותר ישנה כל כך הרבה והגיבה באותה צורה? האם הילדונת שלך במעקב רגיל של טיפת חלב ורופא ילדים? האם היא בוכה בכי קורע לב במלוא ריאות? האם היא מגיבה לקולות ורחשים ומסתכלת לכיוון הנכון שממנו הגיע הקול? האם היא מביטה בעניין על הילדונת הגדולה יותר ועל אחים נוספים אם בנמצא? האם לילדה הגדולה היו בעיות בצמיחת שיניים ראשונות ו/או הן בקעו מאוחר? האם היא אוכלת היטב ולא "מתעצלת" לאכול - בעיקר זה בא לידי ביטוי בהנקה לעומת בקבוק בדרך כלל. השאלות ששאלתי הן שאלות הכוונה. אשמח אם תעני לי עליהן אבל למעשה הן נועדו לתת לך תמונה רחבה יותר. בכל מקרה הייתי עוקבת אחרי העניין ואם המצב נמשך וחלילה לא משתפר הייתי פונה לרופא ילדים שיראה אותה - וכמובן אם אפשר לתעד את מהלך ה"שיחות" בינכן. רק טוב

20/06/2007 | 08:50 | מאת: אני

תודה על התשובה, אז ככה: בתי הגדולה יותר בחודשים הראשונים לא הפסיקה כלל לבכות מהבוקר ועד הלילה כנראה בגלל כאבי בטן עוויתיים, לאחר שפסקו כאבי הבטן גילינו שיש איחור בהתפתחות וגם היא ישנה די הרבה במשך היום(חשבנו שזאת בגלל התקופה שבה סבלה ולא הייתה רגועה), ביתי התנוקת שבת 3 חודשים ינקה עד גיל חודשיים בתחילה עלתה יפה במשקל ואח"כ בגלל שהתעייפה מההנקה והיה לה קל יותר מבקבוק הפסקתי להניק, היא עדיין לא אכלנית כך גם היו 2 בנותי הגדולות, ביתי התינוקת לא בוכה תמיד במלוא הריאות אלה אם עבר הרבה זמן שנדנדה ולא נתתי לה מוצץ, היא לא מפנה ראש כשאני קוראת לה מהצד אלא כשאני מסובבת לה אותו ואז היא מחייכת, גם לבנותי הגדולות היא מחייכת, היא משמיעה קולות רק כשהיא לפני בכי, מה דעתך? יש אפשרות שזהו משהו תורשתי? האם יש סיבה לדאגה שזהו משהו אחר?

20/06/2007 | 08:54 | מאת: אני

עוד משהו ....לביתי האמצעית לא היה איחור בבקיעת השיניים

20/06/2007 | 14:46 | מאת:

אני תודה שחזרת, לדעתי, הדבר הטוב ביותר יהיה לראות איש מקצוע. רופא הילדים יהיה התחנה הראשונה ואחר כך יש לפנות למישהו שמתמחה בגרייה חושית ולא כל מרפאה בעיסוק מתמחה בתחום הזה. אנחנו בשלב שלילה של דברים חלילה וזה מאוד מוקדם ויש המון מה לעשות גם אם זה ניואנסים התפתחותיים. קודם כל, ממליצה לתעד את שעות השינה, את זמני האכילה, דברים שהיא מגיבה אליהם יפה וכל מה שעולה בדעתך כחשוב. אחרי שלושה-ארבעה ימים מתועדים ללכת לאיש המקצוע ולתת לו תמונה שלמה של הדברים. זה מאוד מקל על כולם משום שהתנהגות אצל רופא ילדים או כל מישהו זר בסביבה חדשה אינה משקפת בדרך כלל את הדרך בה תינוקות מתנהגים בדרך כלל (גם לא אצל הגדולים...) אני, תבחני את הדברים מתוך מקום חיובי. אם זו למשל חולשה שרירית אז עובדים על זה, יש המון דברים לעשות רק צריך להתחיל את הדרך. רק טוב