בת חצי שנה סובלת מכאבי בטן במשך הלילה.

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

04/06/2007 | 11:00 | מאת: אינה

ילדה שלי בת חצי שנה והיא סובלת מכאבי בטן חזקים בשעות הערב ובמשך הלילה.במשך היום היא רגוע.יושנת ביום 4 שעות.זמן בין הארוכות לפעמים נמשך עד חמש שעות כי היא לא רוצה לאכול עם לא רוצה לישון.עד גיל שלושה חודשים היא בכתה במשך כל הערוכה וישנה בלילה חמש שעות וביןם שעה.חשבתי שזה יעבור אבל כל יום זה יותר גרוע והרופא אומר שזה אופי של הילדה וזה יכול להיות גזים.אני לא שמעתי מיקרים כאלו, כי כמו שאני יודעת ילדים סובלים מגזים עד גיל שלושה חודשים.

04/06/2007 | 19:55 | מאת:

שלום לאינה ותודה על הפנייה, את מתארת מצב לא פשוט עם הילדונת שלך והייתי ממליצה לפנות שוב לרופא ילדים - אולי לשמוע עצה של רופא נוסף וגם אחות טיפת חלב. חברות או בני משפחה מסביב יכולים לנסות להאכיל אותה? נראה לי שנקלעתם למצב שבו ארוחה היא סבל לכל הצדדים ואולי שווה לנסות להוריד את המתח סביב העניין. האם היא עולה במשקל? האם היא אוכלת כמות סבירה ? יש מקרים מעטים אבל קיימים של בעיות אכילה מגיל מוקדם וזה במקום כזה או אחר גם קשור אלינו הגדולים. יש מרכז להפרעות אכילה בילדים בביילינסון ולדעתי למעשה בכל אחד מבתי החולים הגדולים במחלקת הילדים. לדעתי התאמת האוכל, זמני הארוחה וירידת לחץ מסביב לנושא הזה יורידו גם לחץ משני על שינה וייטב לכולם. רק טוב