הארכת שעות שינה ב לילה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

03/06/2007 | 13:33 | מאת: אינה

שלום לך ליבי בתי היא בת 3 חודשים בדיוק. היא ניזונה ממטרנה, מקיימת "מחזור" של 4 שעות במשך היום, כאשר בכל אחד מהם היא אוכלת טוב, משחקת וישנה אחר כך. היא תינוקת מאוד נוחה ורגועה ואני מיום שהיא נולדה לא התקשתי להכניס אותה לשיגרה מובנית ( ע"פ ה"לוחשת"). היא הולכת לישון ללילה בין 7 ל-8 בערב. ב 11 בלילה אנו מאכילים אותה מנה מלאה תוך כדי שינה והיא ממשיכה לישון עד הבוקר - בין 5 ל6 בבוקר. עכשיו השאלה. למעשה היא מתחילה להתעורר ב-4 בבוקר, אז אני קמה, נותנת לה מוצץ בשביל למשוך אותה עוד שעה - שעתיים (והיא נרדמת בקלות), ורק אז אני מאכילה אותה. איך ניתן לגמול אותה מההרגל להתעורר ב-4 ולהרגע בעזרת מוצץ עד להאכלה הבאה? אודה לך מאוד אינה

03/06/2007 | 16:53 | מאת:

אינה שלום ותודה על הפנייה, רציתי לשאול לגבי ההאכלה הלילית: ב 11 בלילה אנו מאכילים אותה מנה מלאה תוך כדי שינה אם אבין קצת יותר אוכל לענות טוב יותר. רק טוב

07/06/2007 | 09:21 | מאת: אינה

שלום ליבי סליחה על האיחור - רק היום התקבלה הודעה על כך שענית. תודה האכלה ב 23:00 היא האכלת "חלום" ע"פ הלוחשת לתינוקות.הילדה נרדמת בסביבות 19:30. ב23:00 אני מוציאה אותה מהמיטה שלה בעודה ישנה, בעדינות מכניסה לה בקבוק לפה - היא מתחילה לאכול בלי לפתוח עיינים, מסיימת את המנה שלה ושוב - בעודה ישנה אני מחזירה אותה למיטה.האכלה הבאה היא ב 5:30. העניין הוא שהיא בד"כ מתחילה לצייץ לפני השעה הזאת - 4:00 - בשביל להעריך את זמן השינה אני קמה ונותנת לה מוצץ. Vשאלה שלי בעצם היא איך לדלג על "של הביניים" של 4:00 תודה