אי הכנסת חפצים לפה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

06/05/2007 | 10:00 | מאת: דלית

בתי בת חצי שנה אינה מכניסה חפצים לפה, למעט, ידיים ואצבעות. האם ברמה הפסיכולוגית אינה עוברת את השלב ההתפתחותי האורלי כראוי? בתודה מראש

07/05/2007 | 15:40 | מאת:

דליה שלום ותודה על הפנייה, עניתי לך כבר אתמול וההודעה נמחקה. אברר את זה בכל מקרה, הייתי פונה לרופא הילדים ושואלת אותה. לדעתי העניין מחייב בירור לא ברמה הפסיכולוגית אלא ברמה הפרקטית מעשית. יכול להיות שיש לה רגישות מאוד גבוהה או חוסר רגישות באזור הפה וצריך לעבוד על זה. האם יש/היו לה בעיות אכילה? אין תחליף לאיש מקצוע שרואה את הילדונת בעיניים. רופא ילדים הוא תחנה ראשונה וקלינאית תהיה תחנה שנייה לדעתי. בינתיים, הייתי מנסה לבדוק מרקמים שונים שאולי חלקם פחות מפריעים לה וגם דברים קצת קרים - כמו הנשכן ששמים במקפיא וממש לרשום מה היא אוהבת ומה פחות. אשמח לשמוע על התקדמות. רקטוב ליבי.