רכישת שפה בגילאי שלוש

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

30/04/2007 | 22:18 | מאת: אילנית

שלום! שמי אילנית ואני אמא לילדה בת 3 שזה עתה החלה ליצור משפטים תחביריים אם כי לא תקניים. יש לה קושי בדיבור רציף, שפת הדיבור שלה אינה תואמת לילדים בגילה שכבר שפתם מפותחת דיה, למרות שאוצר המילים שלה רחב- היא לא הוגה אותן באופן הראוי! אני שואלת האם יש קשר בין הקושי שלה ברכישת השפה לבין העובדה כי בינקותה היא סבלה מפרקוסי ילוד? אשמח לקבל תשובה או המלצה לטיפול!

01/05/2007 | 16:17 | מאת:

שלום לאילנית, הכתובת הטובה ביותר תהיה קלינאית תקשורת שתוכל לאבחן במדויק את הקושי ולתת מענה נכון. אם יהיה צורך גם אני אכנס לתמונה ומשלבים אותי בטיפולי שפה לשם ביסוס הבנה רחבה יותר כך שאני לא סגורה אם תזדקקי לי או לא. פרכוסי ילוד - יש כל מיני מחקרים בעניין לכל מיני כיוונים אבל באותה נשימה סך הדברים שאת מעלה דורש עבודה אבל ניתן לפתרון. הייתי ממליצה לפנות למכון להתפתחות הילד ולקבוע תור ובמקביל להפגש עם קלינאית וגם שווה לפנות לפורום שלהם ולשאול שם את השאלות http://www.ishla.org.il/ רק טוב.