כמה שאלות שיניים/אוכל

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

12/04/2007 | 15:27 | מאת: מיכל

ליבי שלום, אני חדשה בפורום ומודה לך מראש על עזרתך בפורום זה. יש לי ילדה מקסימה בת 4.5 חודשים. היא מתחילה כנראה להצמיח שיניים (אדום לה והיא משפשפת ויש לה הרבה רוק- כל הסימנים) ובשבועיים האחרונים היא עצבנית מאוד כל הזמן מתעוררת המון בלילה (אני נותנת לה מוצץ והיא חוזרת לישון) אבל זה בערך כל 40 ד' לשעה. ביומיים האחרונים היא בקושי אוכלת (יש לציין שלפני יומיים עשתה חיסון של 4 ח'). האם חוסר התיאבון הוא בגלל השיניים? ומה דעתך על מטרה לילה טוב שהוציאו לגיל 4 חודשים? אולי זה יעזור לה לישון בלילה? קשה לי מאוד שהילדה שלי מילדה צוחקת וחייכנית כל הזמן עצבנית ובוכה...

13/04/2007 | 14:54 | מאת:

מיכל שלום ותודה על הפנייה, אין מסמכותי להמליץ על תרופה כזו או אחרת וגם איני מתיימרת. אני כן יודעת להגיד שאם אפשר להמנע, תמיד מומלץ. בתינוקות רכים אין מספיק מחקרים וגם על המחקרים שנעשים קשה מאוד לקבוע מאוחר יותר, מהי ההשפעה של חומר כזה או אחר. כמה שחומר הוא פחות "פולשני" וחיצוני ביישום עדיף. קודם כל את מתארת מצב לאחר מתן חיסון. הרבה מאוד תינוקות "מקטרים" במהלך השבועיים שלאחר מתן החיסון. יש כאלה שמכוונים תופעות לוואי למהלך של השבוע השני במיוחד. תני לזה כמה ימים. ברוב המקרים מצב העירות ושעות השינה חוזר לקדמותו. אני יודעת שאת עייפה וגם הקטנטונת. יש תקופות שצריך לקחת נשימה עמוקה. את מתארת מצב שהילדונת מתעוררת כל "מחזור שינה" שאצל תינוקות נמצא בטווח של 45 דקות עד שעה. אם היא לא ממש רגילה למוצץ אז גם המוצץ מפריע לה לחזור לשינה. לי לפני כמה שנים המליצו לישון עם מעין רסן בכדי שאמנע משחיקת שיניים מתוך שינה. שלושה לילות ניסיתי להרדם עם הרסן הזה.... בלילה הרביעי נשברתי. מאוד מוזר... לא ראיתי שאלה על אוכל. אם תרצי אבקש מד"ר סולומון היקרה להביע את דעתה על עניין השיניים. מבטיחה שישתפר. רק טוב

13/04/2007 | 22:35 | מאת: מיכל

תודה על התשובה. אני באמת אחכה לראות עוד שבוע. וכמובן שיותר חשוב לי הרוגע של הילדה מהשינה שלי. לגבי האוכל שאלתי היא האם מטרנה לילה טוב לגיל 4 חודשים (עשוי מחלב אורז) יכול לעזור לה לישון טוב יותר? והאם אין בעיה לתת את זה? לגבי המוצץ ביתי אוהבת את המוצץ שלה היא רגילה למוצץ מהחודש הראשוןאז לא נראה לי שזאת הבעיה. המון תודה מיכל