התעוררויות בלילה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

05/04/2007 | 08:59 | מאת: הדס

הי ליבי, מקווה שתוכלי לעזור לי כמו בפנייתי הקודמת. בני בן חמישה חודשים ובשבועיים האחרונים הפסיק לאכול בלילה(טפו טפו טפו:)אבל מהשעה 1 לפנות בוקר הוא מתעורר כל שעה. אנחנו נותנים לו מוצץ והוא מיד חוזר לישון (כך שלא נראה לי שהוא רעב) וכך שוב ושוב עד ההתעוררות ב-5 בבוקר. בעוד שבוע אני חוזרת לעבודה ואנחנו לא יודעים איך לפתור את העניין, מה לעשות?

05/04/2007 | 16:54 | מאת:

הדס שלום ותודה על הפנייה, חג שמח. אם תוכלי לציין איך הוא הפסיק לאכול בלילה? הפסקת הנקה? הוא נמנע עצמאית? אנחנו נכנסים פה לעניין של סגנון הורות ומראש אני אומרת שאת צריכה לבחור לך את מה שנכון ומרגיש לך ולתינוק טוב. יהיו כאלה שיגידו לך שזה לא טוב שהפסקת לתת לו אוכל ויהיו כאלה שיציעו שתייה בלילה או תחליף חלב ויהיו כאלה שיברכו על המוגמר... כך שאשמח לענות לך מנקודת המבט שלי ואת צריכה לקחת זאת בחשבון. רק טוב

05/04/2007 | 22:19 | מאת: הדס

הי ליבי, חג שמח. הקטנצ'יק שלנו לא יונק, אלא אוכל סימילאק (מעל 700 cc) ליום ועולה במשקל יפה מאוד. לפני כחודשיים היתה אפיזודה קצרה שבה הפסיק לאכול בלילה - זה נמשך כמה ימים והוא חזר לאכול וכמובן שלא מנענו זאת. כעיקרון הוא אוכל כל 3.5 -4 שעות והארוחה אחרונה ב-18:00 או 19:00, אמבטיה ואז הפסקה לכ- 8 שעות. עד לא מזמן, הוא היה מתעורר כל לילה בסביבות2:00 ואוכל 100-140cc וחוזר לישון תוך כ-20 דקות.לפני שבועיים בערך שמנו לב שכאשר הוא מתעורר אנחנו נותנים לו מוצץ, הולכים להכין בקבוק ועד שחוזרים (כעבור דקה שתיים)הילד ישן שנת ישרים.זה נמשך כמה לילות - בכל לילה הבקבוק נכנס למקרר מחדש, כך שהבנו שהוא לא רוצה לאכול. מצד שני, הוא התחיל להתעורר מהשעה 1:00 בערך כל שעה. אנחנו קמים, נותנים מוצץ והוא נרדם מיד! בסביבות 5 הוא מתעורר לאכול. לא חשבנו למנוע ממנו לאכול עדיין, אך משזה קרה אנחנו לא מתלוננים:) אבל עניין המוצץ די משגע אותנו, היש פתרון? או שפשוט לחכות שיגדל ויקח מוצץ לבד כל פעם שמתעורר? מה דעתך על מניעת המוצץ, שילמד להרדים את עצמו...? תודה מראש, הדס