תינוקת צווחנית

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

05/04/2007 | 04:41 | מאת: עלמהלה

ליבי שלום, אני אם לתינוקת בת 8 וחצי חודשים שמזה כשבועיים צורחת חלק ניכר מהיום. בחלק מן הזמן הצרחות הן בגלל סיבה נראית לעיין עייפות רעב וכד בחלק גדול הזמן אין סיבה לפעמים זה נראה כמו התקף זעם. קשה מאוד להעביר את היום כך ולפעמים זה גם יוצר חוסר נעימות במקומות ציבוריים. אני קצת מיואשת אשמח להארה בנושא.

05/04/2007 | 16:50 | מאת:

שלום לעלמה ותודה על הפנייה, האם קרה משהו חדש? האם התינוקת כבר הוציאה שיניים? האם היא מתחילה לרייר מאוד ולנסות להכניס כל דבר אפשרי לפה אם לא עשתה זאת כבר? בקיעת השיניים הוא תהליך כ-ו-א-ב לנו כואב טיפול שיניים רגיל, אצלהם זה שן שגדלה לחניכיים ואחר כך פורצת אותם... טוענים שאלו כאבי תופת. יש נשכנים שמקפיאים למשל שעזרו לנו מאוד ויש גם משחות שונות כמו טי-גל אבל מומלץ להעזר ברופא הילדים גם כדי לבדוק שהכל כשורה. הם קצת חסרי תיאבון בתקופות האלו - שוב עם כאבי שיניים קצת קשה להסתגל. אפשר גם שזה שילוב עם אוכל חדש. מה התפריט שלה כעת? מה את משערת גורם לה לבכות? על מה היית מהמרת יותר מכל? האם ההתפרצויות האלו נובעות מדבר מסוים, מסיטואציה מסוימת שמשם הדברים קשים יותר? אשמח לשמוע רק טוב