הנקה
דיון מתוך פורום 'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות
רציתי לדעת האם זה נכון ש-5 דקות לאחר שאיבת החלב נעלמים הויטמינים שקיימים בחלב האם (גם אם החלב נמצא במקרר/בהקפאה)
בוקר טוב למלי ותודה על הפנייה, השאלה שלך העלתה בי זכרונות על תקופת ההנקה שלי. אנחנו כל כך דואגות במקום הזה שאמור להיות כל כך זורם וטבעי ונכון ולעיתים זה קשה וגורם לנו להתעסקות מרובה. לי בהחלט היה קשה עם ההנקה. את שואלת על שאיבה ועל תכולת (איכות) החלב לאחר כמה דקות. חלב אם מכיל את כל חומרי המזון הדרושים לתינוק: חלבונים, פחמימות, שומנים, אנזימים והורמונים, ויטמינים ומינרלים. שלוש מדריכות הנקה ענו לי שאין בעייה וחלב אם משמר את תכונותיו עד 8 שעות מחוץ למקרר (לא ביום קיץ רגיל כאן... ) ובמקרר (חשוב אגב לשמור את החלב בתוך המקרר עצמו לא בדלת המקרר)אני תמיד לוקחת את הטווח התחתון של 3 ימים. אפשר גם להקפיא חלב אם אבל אם אין נסיעה ארוכה לחו"ל או ניתוח חלילה שצריך לעבור אני אישית חושבת שעדיף לתת חלב-אם-עודף ולא לשמר בצורה כזו. חלב האם מתאים את עצמו לצרכי התינוק כך שמנה מוקפאת (עד חצי שנה) תתאים פחות. מחיפוש בספרים מקצועיים ברשותי ושאלה למדריכות הנקה לא ידעו לענות לי במדויק על עניין "בריחת" הויטמינים אבל קשה לי להאמין שזה כך. תחשבי שאם הדבר היה נכון היו פוסלים תמ"ל על הסף... רק טוב