תגובות אלימות לתינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

05/03/2007 | 12:28 | מאת: לילך

שלום רב, רציתי לברר מדוע ביתי הקטנה, ילדה בכורה וראשונה, בת ה-9 חודשים מגיבה אלינו לעתים בתגובות אלימות. איכשהו שהיא אינה מרוצה, או שמשהו לא מוצא חן בעיני היא נותנת לנו מכות עם הידים או משתוללת עם גופה. האם יש בכך סימנים לעתיד? האם אלו התפרצויות זעם? כיצד אפשר "לקרוא" את זה? כיצד אפשר להפיג את התגובה הזו? ומה היא אומרת עליה.

06/03/2007 | 08:15 | מאת:

לילך שלום ותודה על הפנייה, בת תשעה חודשים מביעה תסכול - אין פה גילויי אלימות בגיל כל צעיר. אם לא היתה לך שפה והיית מסתובבת ומבקשת דברים מסוימים שוב ושוב מהסביבה האוהבת שלך אני בטוחה שבשלב מסוים היית מנסה להדליק מאורות אש בכדי שיבינו אותך. בגיל הזה הם כבר יודעים מה הם רוצים ויש להם לעיתים "אה אה אה" שברור לך שהיא מבינה ורוצה משהו מסוים אבל אין לה כלים להגיד לך את זה. זה גם גיל שרשימות המצאי שלנו הולכות ומתארכות. אולי זה זה ואולי זה ואולי זה? הצרכים שלהם מורכבים יותר מאוכל שינה וחיתול ולכן זהו באמת זמן מצוין להציג בפניה שניים שלושה סימנים של הדברים שהיא הכי אוהבת. יש לך מספר סימנים במדריך המצולם מצד שמאל וכל מה שצריך זה לאפשר לה להתבטא כך שיבינו אותה. כמובן, זה צריך לבוא בד בבד עם גבולות... אם היא מרביצה אז צריך להעביר לה את המסר שזה לא נעים. ככה לא עושים. זה כואב לאמא ולהיות תקיפה ולא נחמדה באותו רגע כך שלא ייצא שהיא תקבל פרס על ההתנהגות שלה אבל להציע לה בו זמנית את הדרך להביע את עצמה. את מחפשת את ה"חתול"? את ה"כדור"? את הספר? רק טוב

06/03/2007 | 08:40 | מאת: לילך

תודה רבה על התשובה :)))

02/04/2007 | 07:56 | מאת: אפי

שלום לילך, אני אמא לבת שנה וחודשיים, אני מזדהה איתך לגבי האלימות של הילדה, הבת שלי מגיבה באלימות כלפי או כלפי אנשים אחרים אבל לא בהכרח כשהיא רוצה משהו אלא סתם ככה פתאום, לדעתי, היא חושבת שזה משחק כי ישר שהיא עושה את זה אני משחקת אותה בוכה וזה משעשע אותה. בקיצור לא להתיאש להמשיך להסביר שזה לא בסדר הרבה סבלנות והצלחה.