ביתי בת השבועיים לא נרדמת

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

03/03/2007 | 12:08 | מאת: דנה

ביתי החמודה בת שבועיים בימים האחרונים היא לא נרדמת אלא אם היא עליי ואז מדבלת מוצץ כשהיא מועברת לעריסה . מה שקורה מפה זה שהיא נרדמת למשך פרק זמן משתנה אך כשנופל לה המוצץ היא מתעוררת ופשט היא לא מצליחה לישון פרק זמן ארוך ורצוף . רואים עליה שהיא מתה מעייפות אך לא מסוגלת להירדם . היא גם לא ממש בוכה אלא נהיית קצת קוטרית מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה לישון כמו שצריך ? תודה רבה.(היא רק יונקת...)

05/03/2007 | 08:28 | מאת:

דנה שלום ותודה על הפנייה, ביקשתי ממומחית לעניין שינה בפעוטות להכנס ולענות כאן ואני מקווה שיתאפשר לה לעשות כך בהמשך היום. חג הפורים בכל זאת מצדיק ויותר מכך שהות עם המשפחות. לעניין השינה, אני ממליצה קודם כל לנסות לתפוס את הסימנים לשינה לפני שהיא מגיעה לשלב "מנקר". בגיל שבועיים זה קצת מוקדם מדי לפתח כזו תלות במוצץ. לא הייתי מקשרת זאת ישירות למוצץ אלא לעובדה שאולי? את מנסה להעביר אותה מוקדם מדי אל העריסה. תמיד ממליצים לתת להם 20 דקות של "כניסה" לשינה ומשם הם באמת שרויים בשינה עמוקה וטובה. לנו זה קצת יותר קשה בהתחלה - הם כבר נרדמו ויש מיליון דברים לעשות... אבל עוד כמה דקות של שלווה מולם יכולים לשנות את הפינג פונג הזה של חצי התעוררות וקשה יותר להרדים אותם כשפספסנו את חלון ההזדמנויות. שנית, ממליצה לקרוא את הקישור משמאל - שפת התינוקות. יהיה נכון לך גם עד גיל שלושה חודשים.כמובן שאשר לשלב גם מספר סימנים בסיסיים עד אז. מאוד מקל. יש גם שרשורים קצת למטה על שינה וכפי שציינתי מקווה שתקבלי תשובה נוספת בהמשך. רק טוב

06/03/2007 | 09:36 | מאת: דנה

טוב תודה רבה על התשובה אני תמיד מחכה את ה 20 דקות בערך עד שתיכנס לשינה העמוקה הבעייה זה קורה גם אחרי 40 דקות ויותר... אבל בדיוק התחילו לה גזים אז כרגע יש בעיות אחרות אז קשה לפתור את בעיית השינה שלה עד שנפתור את בעיית הגזים ... שלא נותנים לה גם לישון אלא אם היא נרדמת על הבטן מה שמאוד מפחיד ... (אני נפגשת מחר עם מישהי לשנות את התזונה שלי כדי לעזור לה האם יש משהו חוץ מעיסויים שנוכל לעשות?