שינה בלילה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

01/03/2007 | 08:56 | מאת: עדה

תודה רבה על התשובה היינו איתו אתמול הטיפת חלב אין ירידה במשקל בשבעיים אחרונים הוא דווקא עלה 400 גרם הלילה הוא ישן די טוב התאורר רק בחמש בבוקר אכל 110 с"c וחזר לישון עד 7 בבוקר אתמול בלילה שמתי לו משכה של השיניים TE JEL הרופא אמר לי בבדיקה יכול להיות הוא מכין שיניים בגלל זה לתשובתך אודה עדה

01/03/2007 | 17:25 | מאת:

עדה היקרה אני מודה לך כל כך על תשובתך, שימחת אותי כל כך ממש הסרת לי אבן מהלב. אם זה שיניים אז טי-ג'ל אכן ידוע כעוזר ותוכלי לראות אם יש הקלה כתוצאה מהשימוש בגל. עכשיו אני פנויה יותר להבין מה את שואלת. על הרגלי שינה של הילדון שלך בגיל הזה? אין ספק שתינוקות צריכים שינה בלילה וגם במהלך היום. יש מעט מאוד תינוקות שבאמת "מסוגלים" שלא לישון, רק נשמע שקשה לו להרדם וגם לחזור לישון אחרי שהוא מתעורר וצריך לעזור לו. יכול להיות שקשה לראות את סימני העייפות שלו בגלל שהוא כזה עירני ולכן תנסי לבדוק באילו שעות לערך היית חושבת שהוא עייף וזקוק לשינה ואז תעשי איתו טכס שינה קטן, תגיפי וילונות, תשקיטי את הבית, תשירי ... לפעמים הם עייפים נורא ואז משהו שאנחנו עושים מעיר אותם כמו החלפת חיתול. תנסי לשנות את התזמון של דברים שהופכים אותו לעירני ונמרץ ותרחיקי אותם משעות השינה האמורות. שנית יש את עניין האוכל. את מספרת שהוא עלה במשקל אבל אולי יש לו כאבי בטן מיד אחרי האוכל שמפריעים להרדם או לישון היטב? אפשר לעסות לו את הבטן בסיבובים מעגליים בעדינות כמובן ולחמם את המקום. בטן מול בטן עם אבאמא מאוד עוזרים. הייתי ממליצה לנסות לתפוס סימני עייפות ראשונים ולנסות להרדים אותו מיד כשהם מופיעים. יש מחזורי שינה שבגיל כל כך רך חשובים מאוד. מקווה שהטי-גל יעזור. איך אתם מחזירים אותו לישון בלילה? יש לכם טקס שינה? אשמח אם תוכלי לפרט. רק טוב