בת שבועיים - שינה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

17/02/2007 | 22:13 | מאת: מירי

שלום ! ילדתי במזל טוב לפני שבועיים בת שנייה (יש לי עוד ילד בן 3 ו-3 חודשים). הלידה היתה ארוכה אבל הלכה חלק וללא סיבוכים. מגיל 3 ימים הפיצקית לא רוצה לישון בשום מקום אלא רק בידיים / חזה שלי / חזה של אבא / מיטה שלנו. לפעמים ישנה בעגלה אבל זה אחרי מחאות ובכי. יש לנו גם עריסה קטנה בחדר שלנו שבה היא לעיתים רחוקות מוכנה לישון, ובייחוד לא בלילה... אני לא מניקה אלא נותנת בקבוק, היא אוכלת יפה ועולה במשקל (הכל תקין) וקמה כל 4 שעות לאכול, במהלך היום היא ישנה יפה אבל קטע ההירדמות מאוד קשה לה. אני יודעת שאני לא יכולה לצפות הרבה מילדה בת שבועיים אבל מצד שני אנחנו נמצאים במעגל די מתיש של חוסר שינה כי תהליך ההרדמה כרוך בבכי עד שהיא מורמת בידיים ורק אז היא נרדמת. אני יודעת שקטע הקירבה מאוד חשוב ולא מדובר פה בפינוק (לא בגיל שבועיים) אבל היינו רוצים שתישן לפחות בעריסה או בעגלה בלי כ"כ הרבה בלאגן. אני לא בעד שינה משותפת בגלל הפחד ממוות בעריסה וגם בגלל שכשהיא במיטה שלנו לא אני ולא בעלי עוצמים עין. מה עושים ? יש תובנות ? (אני מנסה להיזכר מה עשינו עם הבכור שבכלל לא ישן במהלך היום ומדהים שאני פשוט לא זוכרת איזה אמצעים נקטנו...) עד מתי לתת לה להירדם בידיים ולישון עימנו ? איך ניתן ללמד אותה לישון בכוחות עצמה ? תודה וסליחה על האורך... מירי (אמא מאוד מאוד עייפה).

18/02/2007 | 12:59 | מאת:

מירי שלום ותודה על הפנייה, אין ספק שתינוקת בת שבועיים צריכה שינה וגם במהלך היום. יש מעט מאוד תינוקות שבאמת "מסוגלים" שלא לישון, רק נשמע שהתינוקת שלך מאוד קשובה ומאוד קל להסיח את דעתה מהשינה. קשה לה להרדם וצריך לעזור לה. הדבר הראשון שעלה בי ברגע שקראתי אותך היה האם ניסית לישון יחד איתה שנת צהריים? אנחנו לפעמים כל כך עסוקים ב"סידורים" שקשה לנו לעצור הכל. אני בטוחה שאת וגם היא תהיו "כמו חדשות" אם תוכלי לנמנם איתה. הדבר ייקל עליה וגם עלייך את כל הסיטואציה ודבר ראשון ילמד אותה שאפשר וצריך לישון צהריים. יכול להיות שקשה לראות את סימני העייפות שלה בגלל שהיא כזו עירנית ולכן תנסי לבדוק באילו שעות לערך היית חושבת שהיא עייפה וזקוקה לשינה ואז תעשי איתה טכס שינה קטן, תגיפי וילונות, תשקיטי את הבית, תשירי לה... לפעמים הם עייפים נורא ואז משהו שאנחנו עושים מעיר אותם כמו החלפת חיתול. תנסי לשנות את התזמון של דברים שהופכים אותה לעירנית ונמרצת ותרחיקי אותם משעות השינה האמורות. שנית יש את עניין האוכל. את מספרת שהיא אוכלת מבקבוק כך שאין פה בעייה של כמות, אבל אולי יש לה כאבי בטן מיד אחרי האוכל שמונעים ממנה להרדם? היא עייפה מאוד ומנסה אבל כאבי הבטן מונעים זאת ממנה? אפשר לעסות לה את הבטן בסיבובים מעגליים בעדינות כמובן ולחמם לה את המקום. בטן מול בטן עם אבאמא מאוד עוזרים. הייתי ממליצה לנסות לתפוס סימני עייפות ראשונים ולנסות להרדים אותה מיד כשהם מופיעים. יש מחזורי שינה שבגיל כל כך רך חשובים מאוד. גם אם היא לא מראה סימנים כאלה הייתי מנסה להרדים אותה. ממליצה לקרוא את הקישור משמאל על "שפת תינוקות: מסתבר שזה אומר משהו" כדי לקבל כלי נוסף. ודבר אחרון שהוא ראשון - ללכת לרופא ילדים שאת מכירה - בגיל כזה רך אולי שווה לבקש שהרופא יגיע אליכם לביקור בית בגלל כל השפעות שמסתובבות שם בחוץ - או לשאול את דעתו בטלפון על העניין. מאחלת שינה טובה וערבה בקרוב רק טוב

19/02/2007 | 15:27 | מאת: מירי

היי ליבי, תודה על תשובתך. ביתי כן מסוגלת לישון במהלך היום והיא דווקא עושה זאת יפה מאוד, אבל לא בעריסה שלה ! היא חייבת להיות או על הידיים שלנו או בעגלה שלה, או במיטה שלנו, לידי. אני מאוד משתדלת לשים אותה במיטה לישון כשהיא מראה סימני עייפות, זה מחזיק בדיוק 4 דקות ואז מתחילות הצרחות ולא נגמר עד שהיא מורמת מהעריסה שלה. אני מאוד מקפידה איתה על סדר יום (עם הבכור זה עבד אחלה), בערב אמבטיה מרגיעה, חושך, בקבוק ולמיטה, רק ש... היא לא רוצה בעריסה שלה ועד שהיא לא מורמת אחר כבוד או נרגעת במיטה שלנו - אין שקט. היא ישנה במקטעים של שעתיים שלוש במהלך היום, קמה לאכול, יש שעת עירות לאחר מכן ושוב מחזור שינה. בלילה היא ישנה יפה מאוד וקמה כל 3-4 שעות לאכול (עכשיו אנחנו בשלב של האכלה אחת בלילה, בקבוק ב-9 בערב, אח"כ ב-1 בבוקר ואח"כ בסביבות 5-6 בבוקר שזה לדעתי מצויין) אבל - השינה שלה רצופה וטובה כשהיא לידי במיטה ואת זה אני רוצה לשנות, כי אני מפחדת ממוות בעריסה ואני לא ישנה טוב אם היא לידי מהפחד שמשהו יקרה לה בזמן שאני ישנה. קרה כבר כמה פעמים באמצע הלילה שהחזרתי אותה לעריסה שלה (בחדר שלי, לידי) והיא המשיכה לישון (לא החלפתי לה טיטול כי לא היה קקי אחרי הבקבוק אז השינה שלה לא הופרעה) עד הבוקר, אבל בכללי, יש חרם מצידה על העריסה. היא סובלת טיפה מגזים, אבל לא בצורה אקוטית ועכשיו עם הבקבוק החדש שלה יש שיפור פלאים במצב הגזים, ככה שזו לא הסיבה מדוע היא לא רוצה להירדם במיטתה. בעגלה היא ישנה יותר טוב, אבל קורה גם שמאוד קשה לה להירדם בעגלה והיא בוכה מאוד עד שהיא מורגעת על הידיים ואח"כ מועברת לעגלה... היא בריאה ונבדקה ע"י רופאת המשפחה, ככה שלא צריכה להיות סיבה רפואית. אגב - אין לה בעיה לישון איתי צהריים, אבל כשזה נעשה במיטה שלי, ולא כל אחת במיטתה... מה את אומרת ? סליחה על האורך אבל כל עיצה תתקבל בברכה ! מירי