תקשורת עם בננו בן 13 חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

25/11/2006 | 05:29 | מאת: אבא של איתן

ליבי שלום. ראשית אציין שזו פעם ראשונה שלי שלי בפורום המקסים שלך.יישר כח. בננו הקטן , נולד פג במשקל 1.800 בערך. ההתפתחות המוטורית שלו ,יחסית לגילו-טובה. הוא זוחל יפה ועומד על ברכיו(עדיין לא עומד). מבחינת השפה אני ואשתי קצת מבולבלים.אנסה להסביר.: איתן שלנו אוהב "לקשקש"-משמיע קולות מגרגר ואפילו מפנה את ראשו כאשר אנו קוראים בשמו. אבל מעבר לזה אנחנו לא מצליחים לראות הבנה אחרת אצלו.כלומר, הוא לא מגיב כשאנו מבקשים ממנו לבוא , או בקשה כמו תן לי ..... למעלה/למטה. עדיין לא אומר חצאי מילים כמו אבא/אמא . בעצם יש דבר אחד שהוא באמת עושה שאנו מבקשים - מחיאת כפיים. יש לנו תחושה כהורים שההתפתחות השפתית שלו וההבנתית שלו איטית ואנחנו חוששים לפספס אצלו משהו שאנחנו יכולים לגלות עכשיו.אציין שלאיתן יש אחות מקסימה בת שלוש.האם אפשר לגלות לילד בגיל כזה עיכוב התפתחותי. עד מתי כדי ל"לחכות" כדי לשלול אפשרות של בעית תקשורת. ושאלה אחרונה - אם תוכלי להסביר לנו בקצרה על שפת הסימנים הדואלית. תודה ליבי , ואבקש את הבנתך וסליחתך על ה"מגילה" כתבתי בפנייך.

25/11/2006 | 15:40 | מאת:

שלום רב ותודה על הפנייה, אקדים ואומר שגם אני נולדתי בסביבות המשקל של איתן והיום תתקשה לזהות זאת ובכל זאת עברו אי אלו שנים מאז (יותר מ-30) וההתפתחות הרפואית בטיפול בפגים התקדמה לעין שיעור. ציינת את גילו של איתן אבל לא את גילו המתוקן. בצורה סטטיסטית גסה אגב, בנים בדרך כלל קצת מאחרים בתחילת דיבור ביחס לבנות. עצם העובדה שאיתן מוחא כפיים מסמנת טובות, כמו גם ההברות שהוא מקשקש והתגובה לשמו. יכול להיות שלאיתן יש קשיים בתכנון דיבור או קשיים בהבנת שפה. אני ממליצה לקבוע פגישה עם קלינאית תקשורת באחד מהמכונים להתפתחות הילד בסביבת מגורייך. לצערי יש להם תורים ארוכים מאוד, ולכן עדיף שקביעת הפגישה תעשה במהרה. השיטה שאני עובדת בה עוזרת לפעוטות להבין שפה ואנחנו עובדים בשילוב עם רוב המכונים להתפתחות בארץ. זהו בהחלט אחד מהאמצעים להתערבות מוקדמת לקידום שפה *מדוברת* ומשתמשים בו הרבה גם לאבחון מדויק יותר. היופי בשיטה שאין היא דורשת עזרים מיוחדים או הנחיות מסובכות; היא קלה ונוחה ליישום. אם תוכל, אני תמיד ממליצה לצלם את איתן במספר סיטואציות כדי שיהיה קל יותר להבין במה מדובר ברגע שתגיעו לאיש מקצוע כזה או אחר. קשה מאוד להביא פעוט לשיתוף פעולה במקום שהוא זר ולא מוכר ומכאן שגם קשה יותר להבין את המצב לאשורו. צילום פותר זאת בקלות. בכל מקרה, אאחל רק טוב.

25/11/2006 | 15:43 | מאת:

סליחה, לגבי השיטה, אתה מוזמן להציץ באתר שלנו ובמיוחד בחלק של ה"דוגמאות" בכדי להבין טוב יותר במה מדובר. www.sfatm.com