קורס מדריכים לשפת אם

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

04/12/2005 | 23:16 | מאת: עדי

ליבי שלום התרשמתי מאוד משפת אם ורציתי לדעת אם יש לך גם קורס מדריכים הגישה שלך לעניין מושכת יותר והייתי רוצה לקבל פרטים

05/12/2005 | 00:12 | מאת:

שלום לעדי ותודה על הפנייה. אנא סלחי לי מראש אבל אערוך את ההודעה שלך כך שלא תזכיר חברות אחרות. אין לי שום עניין להכניס ראש בריא למקומות שאני לא מכירה. אני יכולה לספר לך עלינו. אני עם רחל בגישתה "רק על עצמי לספר ידעתי": קורס ההדרכה שלנו מעניק הבנה כללית על התפתחות הילד בשנה הראשונה - גם בתחום ההתפתחות המוטורית. במהלך הקורס אנחנו מלמדים 250 סימנים משפת הסימנים הישראלית, כך שאת נחשפת לעולם התוכן המילולי של התינוק בשנתו הראשונה (פועל יוצא מההנחה שאין מלמדים אותו פיסיקה או כימיה מולקולרית). איננו נכנסים לניואנסים של שפת הסימנים למרות שההיכרות עם השפה מאוד וסקירה היסטורית חשובה לי כמנהלת התכנים של הקורס. חשוב, כי חלק ממה שיפה כל כך בשיטה הוא המקום שממנו היא באה. יצירת תקשורת. יש לנו במרצים רופאה התפתחותית, מומחית להתפתחות שפה שהיא גם קלינאית תקשורת בהכשרתה, מר יהודה מלול שהוא רב-פעלים ובעל ניסיון של שנים רבות בעבודה עם ילדים - מגיל אפס ועד גיל בגרות. יש לנו את דוקטור רינגוולד-פרימרמן שמכירה בידייה את תחום החינוך לגיל הרך ואת רכישת השפה כבלשנית וגם היא עם ניסיון רב-שנים ואפילו ביבליותרפיסטית נמנית איתנו. אני אתן מניסיוני ולימודיי לגבי טכניקות שונות ללמידה אפקטיבית של סימנים בתינוקות. ונערוך סקירה מחקרית על הנעשה בתחום - יש לנו שיתופי פעולה עם חוקרים מהעולם וזה עדיין צפוי להתברר אם אפשרי או לא טכנית אבל אנחנו מקווים להעלות חלק מהם להרצאה חיה. כל זה לתוך קורס שגם מכיל בתוכו קורס "אמיתי" ומפגשים עם קהל - בהחלט מקווה שיש למה לצפות :) את מוזמנת ליצור איתנו קשר ולראות אם נוכל ללכת את כברת הדרך הזו יחד. בהצלחה.