למדתי סימנים שונים עם בתי בת ה 8 חודשים.

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

10/11/2005 | 15:11 | מאת: הילה

האם יש טעם ללמוד גם את הסימנים של שפת אם?

10/11/2005 | 15:16 | מאת: הילה

10/11/2005 | 15:23 | מאת:

הילה היקרה, אם ברצונך להתנגח את מוזמנת לעשות זאת בדרכים ישרות ולפנות אליי ישירות. אם ברצונך לשמוע את דעתי הרי שעניתי לך. אין הפורום עוסק אלא בתקשורת דואלית בהצלחה.

10/11/2005 | 15:21 | מאת:

שלום להילה ותודה על הפנייה. אם תוכלי להרחיב משום שלא הבנתי את שאלתך. לשם מה לך ללמד את הילדה סימנים נוספים על רפרטואר הסימנים שאת מסמנת מולה? אם היא לא מסמנת עדיין הרי שאת מוזמנת להגיע לאחת הסדנאות שלנו או להעלות את הבעייה כאן בפורום או שהדרך סלולה בפנייך לפנות אליי ישירות למייל. הסימנים שאנחנו מלמדים לקוחים משפת הסימנים הישראלית, סימנים שהוכיחו עצמם למהלך ארוך מאוד של זמן. אינך זקוקה לי באופן ישיר כדי להשתמש בהם, אם יש בידייך אפשרות לרכוש ספר לשפת הסימנים או שאת מכירה איש מקצוע לגיל הרך. הסימנים שאת מזכירה הם מבחינתי שווי ערך לסימני-בית (HOMESIGNS) ואנחנו ממליצים להתמיד בהם לאחר שהתינוק כבר נחשף אליהם כדי למנוע בלבול אבל ההמלצה הגורפת שלנו היא להשתמש בסימנים אמיתיים. באופן טבעי, סימנים הלקוחים משפה שבאה לעזרת לקויי שמיעה, הם איקוניים ובעלי תכונות סמלול מובהקות שגם הוכחו מחקרית מול ילדים מסמנים. בהצלחה.