יש משהו לציבור הדתי חרדי?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

08/10/2005 | 16:49 | מאת: שרה פרלוב

שנה טובה וגמר חתימה טובה. אחותי היתה בסדנה שהעברת יחד עם גננת בגן טללים בירושליים. הרעיון באמת מדהים אבל יש בעייה עם השימוש בשפת סימנים כי ילד שעולה לתורה לא יכול לעשות את זה בשפת סימנים. גם אני קצת לא ברור לי עדיין איך אפשר להיות בטוחים שזה לא מעכב את ההתפתחות הרגילה של הילד איפה יש קורסים בירושלים הייתי רוצה לבוא ולראות תודה!

09/10/2005 | 07:02 | מאת:

שרה שלום ותודה על הפנייה. שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולנו. לגבי עלייה לתורה, כאן המדובר בתינוקות. הם ירכשו את השפה המדוברת הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה זמן לפני שהם אפילו יעלו על דעתם לעלות לתורה. כל המחקרים שנתקלתי בהם או חיפשתי אחריהם מראים על *הקדמת* הדיבור - שפה מדוברת ולא מסומנת אצל ילדים שאין להם לקות שמיעה! *תמיד* משלבים סימן עם מילה מדוברת. לגבי ילד שומע, הדבר מאפשר חשיפה נכונה יותר ומדויקת יותר למילים (שוב, מילים מדוברות). כפי שגם אחותך תעיד, הצגנו בפני ההורים מחקרים מוצקים מאוד לגבי היתרונות בחשיפה. ומדובר במחקרים רציניים שבוצעו לאורך זמן ומתחומים שונים של התפתחות הילד והתפתחות השפה. לגבי ילדים עם בעייה כזו או אחרת בשמיעה, כאן אני משאירה את הנושא לאנשי המקצוע המתאימים להכריע מה נכון. בעניין מפגשים בירושליים, יש לנו מפגשים קבועים במספר מקומות, אשמח אם תפני אלינו במייל ונוכל לעדכן אותך מתי והיכן. רק טוב.