קטיעת רגל בעקבות בעיות כלי דם והמשך קיצוצה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

12/07/2006 | 16:10 | מאת: עמית

שלום אבי עבר קטיעת רגל בעקבות נמק בכף הרגל,ומאז כל כמה ימים ממשיכים להוריד קטעים מהסיבה של כלי דם לא תקינים, האם יהיה סוף לקטיעות החוזרות ? מה יקרה אם יסרב לקטיעות נוספות ? האם יש תרופה או טיפול שיעזור לכלי הדם להרפא ולהמנע מקטיעות נוספות? מודה מראש על תשובה

מצב זה קורה כאשר קיימת חסימה בעורק המוביל דם לרגל. איני מכיר את כל ההיסטוריה של אביך אולם במקרים דומים לרוב מנסים קודם לבצע במידה וניתן, מעקף במקום העורק החסום. במידה ואין אפשרות או שהמעקף נכשל ונסתם, עלולים להגיע לקטיעה של הרגל, כאשר מנסים לקטוע נמוך ככל האפשר, אולם לפעמים לא מעריכים נכון את יכולת הריפוי של הגדם, ואז צריך לקטוע יותר גבוה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם